reklama

Medová torta

Pridal/a Sandra Hvilová dňa 08. 01. 2021 - 19:26 - Recepty Sandra Hvilová
Medová torta, Recepty na torty, Sandra Hvilová

reklama

Torta z medových plátov v tvare srdca s ľahučkým krémom a nenápadným zdobením.

Ingrediencie
1 kus vajce
100 gramov práškový cukor
2 polievkové lyžice mlieko
350 gramov hladká múka
1 polievková lyžica med
1 čajová lyžička sóda bikarbóna
1 polievková lyžica maslo
500 millilitrov šľahačková smotana
2 balíky Smeta-fix
250 gramov mascarpone
  práškový cukor
Postup

Cesto:

Vajce, mlieko, maslo, med nad parou miešame do zhustnutia. Pridáme múku, sódu a urobíme cesto. Cesto si urobíme do tvaru srdca 3x a zo zvyšku si môžeme urobiť malé medovníčky na ozdobu. Pečieme na 180 st. Cca 5min

Krém:

Smotanu, stužovače, mascarpone a práškový cukor podľa chuti spolu vyšľaháme.

Na vychladnuté pláty si dáme krém pomocou cukrárskeho vrecka s ozdobnou špičkou. Prekryjeme druhým platom, postup opakujeme až do posledného plátu.

Na vrchný plát dáme krém a ľubovoľne ozdobíme podľa fantázie. 

Celkový čas
35 minút
Čas prípravy
20 minút
Čas varenia / pečenia
15 minút
Zatiaľ nehodnotené

reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

jarné číslo Torty od mamy 2024

reklama
reklama
reklama