
Torta z medových plátov v tvare srdca s ľahučkým krémom a nenápadným zdobením.
1 | kus | vajce |
100 | gramov | práškový cukor |
2 | polievkové lyžice | mlieko |
350 | gramov | hladká múka |
1 | polievková lyžica | med |
1 | čajová lyžička | sóda bikarbóna |
1 | polievková lyžica | maslo |
500 | millilitrov | šľahačková smotana |
2 | balíky | Smeta-fix |
250 | gramov | mascarpone |
práškový cukor |
Cesto:
Vajce, mlieko, maslo, med nad parou miešame do zhustnutia. Pridáme múku, sódu a urobíme cesto. Cesto si urobíme do tvaru srdca 3x a zo zvyšku si môžeme urobiť malé medovníčky na ozdobu. Pečieme na 180 st. Cca 5min
Krém:
Smotanu, stužovače, mascarpone a práškový cukor podľa chuti spolu vyšľaháme.
Na vychladnuté pláty si dáme krém pomocou cukrárskeho vrecka s ozdobnou špičkou. Prekryjeme druhým platom, postup opakujeme až do posledného plátu.
Na vrchný plát dáme krém a ľubovoľne ozdobíme podľa fantázie.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty