
Torta z medových plátov a krému z mascarpone v tvare srdca
Cesto: | ||
250 | gramov | hladká múka |
50 | gramov | Hera |
1 | polievková lyžica | med |
100 | gramov | práškový cukor |
1 | kus | vajce |
1 | kus | žĺtok |
1 | čajová lyžička | sóda bikarbóna |
2 | polievkové lyžice | rum |
Krém: | ||
500 | gramov | mascarpone |
500 | millilitrov | smotana na šľahanie 33% |
4 | kusy | vanilkový cukor |
2 | polievkové lyžice | Créme Olé puding vanilkový |
1 | kus | jahodový džem |
500 | gramov | drobné ovocie |
Cesto:
Z uvedených surovín spracujeme hladké cesto. Zabalíme ho do fÓlie a necháme v chladničke odležať cca 3 hodiny.
Odležané cesto rozdelíme na dve časti. Na papieri na pečenie vyvaľkáme cesto a vykrojíme do požadovaného tvaru.
Postupne upečieme. Pečie sa krátko, cca 8-10 minút.
Krém:
Mascarpone, šľahačku, vanilkový cukor a olé puding vyšľaháme na hustý hladký krém.
Dokončenie:
Medový plát potrieme v strede džemom, džem nedávame až k okrajom. Hladkou špičkou nastriekame polovicu krému.
Na krém položíme druhý plát a postup zopakujeme. Nakoniec ozdobíme ovocím.
Tortičku necháme aspoň 2 hodiny odležať v chladničke.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty