reklama

Medová torta s mascarpone

Pridal/a katarinalucanova dňa 24. 07. 2022 - 21:58 - Recepty katarinalucanova
Medová torta s mascarpone, Recepty na torty, katarinalucanova

reklama

Torta z medových plátov a krému z mascarpone v tvare srdca

Ingrediencie
Cesto:
250 gramov hladká múka
50 gramov Hera
1 polievková lyžica med
100 gramov práškový cukor
1 kus vajce
1 kus žĺtok
1 čajová lyžička sóda bikarbóna
2 polievkové lyžice rum
Krém:
500 gramov mascarpone
500 millilitrov smotana na šľahanie 33%
4 kusy vanilkový cukor
2 polievkové lyžice Créme Olé puding vanilkový
1 kus jahodový džem
500 gramov drobné ovocie
Postup

Cesto:

Z uvedených surovín spracujeme hladké cesto. Zabalíme ho do fÓlie a necháme v chladničke odležať cca 3 hodiny.

Odležané cesto rozdelíme na dve časti. Na papieri na pečenie vyvaľkáme cesto a vykrojíme do požadovaného tvaru.

Postupne upečieme. Pečie sa krátko, cca 8-10 minút. 

Krém:

Mascarpone, šľahačku, vanilkový cukor a olé puding vyšľaháme na hustý hladký krém. 

Dokončenie:

Medový plát potrieme v strede džemom, džem nedávame až k okrajom. Hladkou špičkou nastriekame polovicu krému.

Na krém položíme druhý plát a postup zopakujeme. Nakoniec ozdobíme ovocím.

Tortičku necháme aspoň 2 hodiny odležať v chladničke.

Celkový čas
40 minút
Čas prípravy
30 minút
Čas varenia / pečenia
10 minút

reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama