
Frommykitchendotcom | Cheesecake s bielou čokoládou
Výborný nepečený cheesecake s mascarpone a bielou čokoládou.
Ingrediencie
250 | gramov | maslové sušienky |
125 | gramov | maslo |
100 | millilitrov | mlieko |
350 | millilitrov | smotana na šľahanie |
250 | gramov | mascarpone |
150 | gramov | krémový syr |
100 | gramov | práškový cukor |
200 | gramov | biela čokoláda |
Ganache: | ||
150 | gramov | biela čokoláda |
75 | millilitrov | smotana na šľahanie |
Postup
Maslo roztopíme, pridáme zomleté maslové sušienky a mlieko. Dostaneme kompaktnú hmotu, ktorú rovnomerne natlačíme do formy s priemerom 22 cm a dáme do chladničky kým pripravujeme krém.
Čokoládu roztopíme nad parou a necháme trochu vychladnúť. Medzitým vymiešame mascarpone s krémovým syrom a práškovým cukrom. Primiešame trochu ochladenú čokoládu a opäť dobre vymiešame.
V druhej miske dobre vyšľaháme šľahačku, ak potrebujete, pridajte 1 Smeta fix. Následne ju zľahka primiešame k prvej hmote. Hotový krém rovnomerne nanesieme na korpus a vrátime do chladničky kým pripravujeme ganache.
Smotanu zohrejeme na platni na miernom ohni a necháme v bej čokoládu rozpustiť za stáleho miešania. Nalejeme na cheesecake a necháme stuhnúť v chlade najlepšie cez noc.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Bratislavské rezy
Bejč | Bratislavské rezy
Bratislavské rezy
Recept na tradičný dezert, ktorý poznáme z cukrární. Vanilkové korpusy so sviežim citrónovým krémom a čokoládovou polevou. Výborný zákusok na sviatky aj oslavy.
Dobošové rezy
Bejč | Dobošové rezy
Dobošové rezy
Recept na tradičné dobošové rezy s tenkými korpusmi, čokoládovým krémom a čokoládovou polevou potešia všetkých milovníkov klasických zákuskov.