reklama

Jahodovo-tvarohová torta

Pridal/a melisa dňa 29. 12. 2017 - 15:38 - Recepty melisa
Jahodovo-tvarohová torta, Recepty na torty, melisa

reklama

Tvaroh milujeme a jahody tiež, upiekla som takú jednoduchú tortičku.

Ingrediencie
Korpus:
3 kusy vajce
5 polievkové lyžice kryštálový cukor jemný
5 polievkové lyžice polohrubá múka
2 polievkové lyžice voda
1 polievková lyžica olej
2 polievkové lyžice holandské kakao
1 čajová lyžička prášok do pečiva
Plnka:
250 millilitrov smotana na šľahanie
250 gramov jemný tvaroh bez hrudiek
1 kus Smeta-fix
1 kus Želatína a stužovač 2 v 1
  práškový cukor
410 gramov jahodový kompót
Na ozdobu:
1 kus prášková šľahačka
150 millilitrov mlieko
Na potretie:
  jahodový lekvár
Postup

Korpus: v nádobe vyšľaháme bielky so štipkou soli, po lyžiciach zašľaháme cukor, po jednom žĺtky, pridáme olej, vodu, jemne zamiešame preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva a preosiate kakao.

Upečieme v tortovej forme, priemer 24 cm, dno vystelieme papierom na pečenie, boky pomastíme a vysypeme múkou. Teplota 180°C 25-30 minút alebo podľa potreby.

Plnka: smotanu vyšľaháme so Smeta-fixom a troškou práškového cukru na hustú penu a primiešame tvaroh. Jahody scedíme, pokrájame a primiešame do plnky. Niekoľko jahôd si odložíme na zdobenie.

100 ml vody dáme zovrieť, odstavíme a vsypeme želatínu a stužovač 2 v 1 zmiešanú s 3 lyžicami cukru. Miešame až do úplného rozpustenia. (Kupujem v T...u, kde je návod.) Hneď ju vlejeme do pripravenej zmesi a dôkladne premiešame. Podľa chuti pridáme práškový cukor.

Korpus vložíme naspäť do formy, ktorú sme vyložili potravinárskou fóliou, pokvapkáme časťou jahodovej scedenej šťavy, potrieme jahodovým lekvárom, plnkou a dáme stuhnúť do chladničky.

Šľahačku v prášku vyšľaháme so 150 ml studeného mlieka na požadovanú hustotu.

Po stuhnutí potrieme celý povrch pripravenou šľahačkou a ozdobíme podľa vlastnej fantázie. Vložíme znovu do chladničky. Dobrú chuť!

Doplňujúce obrázky
Jahodovo-tvarohová torta, Recepty na torty, melisa, 1
Celkový čas
1 hod, 20 minút
Čas prípravy
40 minút
Čas varenia / pečenia
40 minút

reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama