reklama

Čokoládovo-tvarohová šarlota s banánmi

Pridal/a Mariolka dňa 23. 07. 2019 - 12:11 - Recepty Mariolka
Čokoládovo-tvarohová šarlota s banánmi, Recepty na torty, Mariolka

reklama

Výborný tvarohový zákusok efektný na pohľad.

Ingrediencie
Cesto:
6 kusy vajce
200 gramov práškový cukor
1 balík vanilkový cukor
120 gramov hladká múka
1 čajová lyžička prášok do pečiva
3 polievkové lyžice kakao
  džem
Plnka:
500 gramov jemný tvaroh
250 gramov smotana na šľahanie
  šťava z jedného citróna
20 gramov želatína
40 millilitrov voda
150 gramov práškový cukor
1 balík vanilkový cukor
3 kusy banány
Postup

Bielky vyšľaháme dotuha, pridáme cukor a prešľaháme, postupne pridávame žĺtky a to len zľahka a chvíľku zašľaháme na najnižšej rýchlosti. Múku, kypriaci prášok a kakao zmiešame, a preosejeme, metličkou po častiach zľahka zapracujeme do cesta. Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme na 180°C, 7-10 minút.

Horúce cesto zvinieme do vlhkej utierky aj s papierom, na ktorom sa piekla, necháme trochu vychladnúť. Ešte teplé /ale nie horúce/ cesto opatrne rozvinieme a natrieme džemom, potom znovu zrolujeme, ale bez papiera a utierky. Necháme úplne vychladnúť.

Zatiaľ si pripravíme plnku. želatínu necháme napučať vo vode. Šľahačku si vyšľaháme dotuha. Tvaroh vyšľaháme s práškovým a vanilkovým cukrom, pridáme citrónovú šťavu a premiešame. Zľahka vmiešame šľahačku.

Želatínu (20 g alebo 6 plátkov) rozpustíme vo vodnom kúpeli alebo v mikrovlnke /kontrolujeme každých pár sekúnd - nesmie vrieť!/ a primiešame do nej 1 PL krému, takto sa nám v kréme nezdrcne. Potom ju vlejeme do pripraveného krému, premiešame.

Misku, cedník alebo podobnú nádobu vystelieme potravinárskou fóliou. Roládky nakrájame na 1 cm hrubé kolieska, banány olúpeme a nakrájeme tiež. Spodok a boky nádoby vyložíme nakrájanými roládkami (nemusia byť príliš nahusto/, navrstvíme 1/3 plnky, dáme vrstvu banánov, druhú tretinu krému, vrstvu banánov a nakoniec zvyšný krém. Navrch naukladáme zvyšné roládky a mierne zaťažíme.

Necháme pár hodín v chladničke stuhnúť. Potom preklopíme na tanier, stiahneme potravinársku fóliu a nakrájame.

Dobrú chuť.

Doplňujúce obrázky
Čokoládovo-tvarohová šarlota s banánmi, Recepty na torty, Mariolka, 1
Čokoládovo-tvarohová šarlota s banánmi, Recepty na torty, Mariolka, 2
Čokoládovo-tvarohová šarlota s banánmi, Recepty na torty, Mariolka, 3
Čokoládovo-tvarohová šarlota s banánmi, Recepty na torty, Mariolka, 4
Čokoládovo-tvarohová šarlota s banánmi, Recepty na torty, Mariolka, 5
Celkový čas
0 minút
Čas prípravy
0 minút
Čas varenia / pečenia
0 minút
Priemer 5 (2 hlasov)

reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

jarné číslo Torty od mamy 2024

reklama
reklama
reklama