
Výborný tvarohový zákusok efektný na pohľad.
Cesto: | ||
6 | kusy | vajce |
200 | gramov | práškový cukor |
1 | balík | vanilkový cukor |
120 | gramov | hladká múka |
1 | čajová lyžička | prášok do pečiva |
3 | polievkové lyžice | kakao |
džem | ||
Plnka: | ||
500 | gramov | jemný tvaroh |
250 | gramov | smotana na šľahanie |
šťava z jedného citróna | ||
20 | gramov | želatína |
40 | millilitrov | voda |
150 | gramov | práškový cukor |
1 | balík | vanilkový cukor |
3 | kusy | banány |
Bielky vyšľaháme dotuha, pridáme cukor a prešľaháme, postupne pridávame žĺtky a to len zľahka a chvíľku zašľaháme na najnižšej rýchlosti. Múku, kypriaci prášok a kakao zmiešame, a preosejeme, metličkou po častiach zľahka zapracujeme do cesta. Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme na 180°C, 7-10 minút.
Horúce cesto zvinieme do vlhkej utierky aj s papierom, na ktorom sa piekla, necháme trochu vychladnúť. Ešte teplé /ale nie horúce/ cesto opatrne rozvinieme a natrieme džemom, potom znovu zrolujeme, ale bez papiera a utierky. Necháme úplne vychladnúť.
Zatiaľ si pripravíme plnku. želatínu necháme napučať vo vode. Šľahačku si vyšľaháme dotuha. Tvaroh vyšľaháme s práškovým a vanilkovým cukrom, pridáme citrónovú šťavu a premiešame. Zľahka vmiešame šľahačku.
Želatínu (20 g alebo 6 plátkov) rozpustíme vo vodnom kúpeli alebo v mikrovlnke /kontrolujeme každých pár sekúnd - nesmie vrieť!/ a primiešame do nej 1 PL krému, takto sa nám v kréme nezdrcne. Potom ju vlejeme do pripraveného krému, premiešame.
Misku, cedník alebo podobnú nádobu vystelieme potravinárskou fóliou. Roládky nakrájame na 1 cm hrubé kolieska, banány olúpeme a nakrájeme tiež. Spodok a boky nádoby vyložíme nakrájanými roládkami (nemusia byť príliš nahusto/, navrstvíme 1/3 plnky, dáme vrstvu banánov, druhú tretinu krému, vrstvu banánov a nakoniec zvyšný krém. Navrch naukladáme zvyšné roládky a mierne zaťažíme.
Necháme pár hodín v chladničke stuhnúť. Potom preklopíme na tanier, stiahneme potravinársku fóliu a nakrájame.
Dobrú chuť.





mňaaaam!
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Vyzerá úžasne

