
Oškvarkové pagáče poznáte asi všetci ale skúsili ste už kapustové?
Cesto: | ||
1 | kilogram | hladká múka |
230 | gramov | maslo |
120 | gramov | bravčová masť |
1 1⁄2 | polievkové lyžice | soľ |
2 | decilitre | mlieko |
1 | kus | droždie |
Náplň: | ||
1 | kilogram | hlávková kapusta |
1 | polievková lyžica | masť |
1 | polievková lyžica | kryštálový cukor |
trocha | soľ | |
trocha | čierne korenie mleté |
Z ingrediencií na cesto vypracujeme hladké cesto a necháme hodinu kysnúť.
Kapustu nastrúhame a trošku osolíme a okoreníme a necháme 10 minút odstáť. S cukru ,masti urobíme karamel a do toho dáme kapustu a udusíme do mäkka. Necháme vychladnúť aby bola vlažná.
Cesto rozvaľkáme na 1,5 cm hrubú a natrieme časť kapusty a cesto pravú --ľavú stranu prekladáme smerom do stredu a dobre pritlačame a potrieme zvyškom kapusty a znova prekladáme cesto z hora a zdola do stredu obrátime a prikryjeme.Necháme stáť 10 minút.
Potom vyvaľkáme na 1,5 cm hrúbku a ostrým nožom urobíme mriežky a vykrajujeme pagáčiky. Dáme na s papierom vystlaný plech a trošku necháme odpočívať.
Zapneme trúbu na 200 stupňov .
Pagáčiky potrieme vajíčkom a dáme piecť cca 10-15 minút podla trúby.
Preto treba použiť masť aj na druhý deň ostanú mäkké.
Z tej dávky vyjdu 3 plechy cca 108 ks.
Dobrú chuť.
vyzerajú úplne perfektne a určite ich vyskúšam
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ďalšie recepty