reklama

Kapustové pagáčiky

Pridal/a Gitula dňa 05. 11. 2019 - 16:48 - Recepty Gitula
Kapustové pagáčiky, Recepty na slané pečivo a koláče, Gitula

reklama

Oškvarkové pagáče poznáte asi všetci ale skúsili ste už kapustové? Úsmev

Ingrediencie
Cesto:
1 kilogram hladká múka
230 gramov maslo
120 gramov bravčová masť
1 1⁄2 polievkové lyžice soľ
2 decilitre mlieko
1 kus droždie
Náplň:
1 kilogram hlávková kapusta
1 polievková lyžica masť
1 polievková lyžica kryštálový cukor
  trocha soľ
  trocha čierne korenie mleté
Postup

Z ingrediencií na cesto vypracujeme hladké cesto a necháme hodinu kysnúť.

Kapustu nastrúhame a trošku osolíme a okoreníme a necháme 10 minút odstáť. S cukru ,masti urobíme karamel a do toho dáme kapustu a udusíme do mäkka. Necháme vychladnúť aby bola vlažná.

Cesto rozvaľkáme na 1,5 cm hrubú a natrieme časť kapusty a cesto pravú --ľavú stranu prekladáme smerom do stredu a dobre pritlačame a potrieme zvyškom kapusty a znova prekladáme cesto z hora a zdola do stredu obrátime a prikryjeme.Necháme stáť 10 minút.

Potom vyvaľkáme na 1,5 cm hrúbku a ostrým nožom urobíme mriežky a vykrajujeme pagáčiky. Dáme na s papierom vystlaný plech a trošku necháme odpočívať.

 Zapneme trúbu na 200 stupňov .

Pagáčiky potrieme vajíčkom a dáme piecť cca 10-15 minút podla trúby.

Preto treba použiť masť aj na druhý deň ostanú mäkké. 

Z tej dávky vyjdu 3 plechy cca 108 ks.

Dobrú chuť.

Celkový čas
0 minút
Čas prípravy
0 minút
Čas varenia / pečenia
0 minút

reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama