
melisa | Slané kysnuté kapustníky
Výborné kapustníky, chutia teplé, aj studené:))
Ingrediencie
Plnka: | ||
1 | kilogram | hlávková kapusta biela |
1 | čajová lyžička | soľ |
1 | kus | cibuľa stredná |
1 | polievková lyžica | rastlinný olej |
1⁄2 | čajová lyžička | mleté čierne korenie |
Cesto: | ||
500 | gramov | polohrubá múka |
1 | kus | vajce |
100 | millilitrov | rastlinný olej |
250 | millilitrov | mlieko |
1⁄2 | čajová lyžička | soľ |
25 | gramov | droždie čerstvé |
1 | čajová lyžička | kryštálový cukor |
Postup
Kapustová plnka: kapustu nastrúhame na strúhadle s väčšími slzičkami, posolíme a necháme postáť kým nepustí šťavu. Cibuľu pokrájame na drobné kocky a opražíme na oleji dosklovita. Pridáme vyžmýkanú kapustu, čierne mleté korenie a udusíme do mäkka. Priebežne prilievame aj trochu vody. Necháme vychladnúť.
Cesto: múku preosejeme, v strede urobíme jamku, vlejeme trochu vlažného mlieka, cukor a rozmrvené droždie. Necháme vzísť kvások. Potom pridáme soľ, olej, vajce a postupne zvyšné vlažné mlieko podľa potreby. Vypracujeme vláčne, nelepivé cesto, ktoré prikryjeme utierkou a necháme vykysnúť asi 60 minút.
Po vykysnutí rozdelíme asi na 10 bochníčkov. Otočíme spojom hore, rukou mierne roztlačíme, položíme asi jednu lyžicu plnky, spojíme, otočíme spojom dolu a rukou roztlačíme do okrúhleho tvaru.
Ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie s odstupom, nakoľko zväčšia veľkosť.
Necháme podkysnúť, potrieme olejom, popicháme vidličkou a upečieme.
Teplota 200°C 20 minút alebo podľa potreby do zlatista.
Po upečení znovu potrieme olejom. Necháme vychladnúť!
Dobrú chuť!
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Bratislavské rezy
Bejč | Bratislavské rezy
Bratislavské rezy
Recept na tradičný dezert, ktorý poznáme z cukrární. Vanilkové korpusy so sviežim citrónovým krémom a čokoládovou polevou. Výborný zákusok na sviatky aj oslavy.
Dobošové rezy
Bejč | Dobošové rezy
Dobošové rezy
Recept na tradičné dobošové rezy s tenkými korpusmi, čokoládovým krémom a čokoládovou polevou potešia všetkých milovníkov klasických zákuskov.