reklama

Koláč z kyslej kapusty a kyslej smotany

Pridal/a susi dňa 31. 12. 2017 - 13:48 - Recepty susi
Koláč z kyslej kapusty a kyslej smotany, Recepty na slané pečivo a koláče, susi

reklama

Recept mám od babky a nesmie chýbať na štedrovečernom a silvestrovskom stole.

Ingrediencie
250 gramov polohrubá múka
250 gramov hrubá múka
3 decilitre mlieko
30 gramov kryštálový cukor
3 polievkové lyžice olej
42 gramov droždie
  štipka soľ
500 gramov kyslá kapusta
400 gramov kyslá smotana
1 deciliter olej
2 štipky soľ
1 kus vajce
Postup

Urobíme si kvások. Do 1/2 dcl mlieka dáme krištáľový cukor a celé droždie. Navážime si múku, prilejeme kvások, 3PL oleja, štipku soli kto má rád slanšie môže viac, dolejeme vlažné mlieko a vypracujeme vláčne cesto a necháme kysnúť 1hod.. 

Zatiaľ si posmažíme kapustu. Na 0,5 dcl oleja popražíme na kocky pokrájanú cibuľu a pridáme vyžmýkanú a pokrájanú kapustu. Počas praženia si dolievame olej aby kapusta nebola suchá.

Vykysnuté cesto rozdelíme na dve časti jedna je trochu väčšia tú rozvaľkame na 30×30 cm a prenesieme na plech vyložený papierom na pečenie ktorý sme ešte trochu potrety olejom,na cesto rozmiestnime rovnomerne popraženú kapustu 1cm od okraja na kapustu navrstvíme posolenú kyslú smotanu(tak asi dvakrát medzi prsty soli), rozvaľkame druhé cesto a zakryjeme ním kapustu, okraje postláčame prstom aby sa zlepili inak sa nám koláč po okrajoch zdvihne.

Potrieme žĺtkom, okraj môžeme olejom aby bol chrumkavý a popicháme vidličkou. Pečieme pri 160°C asi 1hodinu závisí od rúry.

Celkový čas
0 minút
Čas prípravy
0 minút
Čas varenia / pečenia
0 minút
Priemer 5 (2 hlasov)

Ďalšie recepty


reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

jarné číslo Torty od mamy 2024

reklama
reklama
reklama