
Recept mám od babky a nesmie chýbať na štedrovečernom a silvestrovskom stole.
Ingrediencie
250 | gramov | polohrubá múka |
250 | gramov | hrubá múka |
3 | decilitre | mlieko |
30 | gramov | kryštálový cukor |
3 | polievkové lyžice | olej |
42 | gramov | droždie |
štipka | soľ | |
500 | gramov | kyslá kapusta |
400 | gramov | kyslá smotana |
1 | deciliter | olej |
2 | štipky | soľ |
1 | kus | vajce |
Postup
Urobíme si kvások. Do 1/2 dcl mlieka dáme krištáľový cukor a celé droždie. Navážime si múku, prilejeme kvások, 3PL oleja, štipku soli kto má rád slanšie môže viac, dolejeme vlažné mlieko a vypracujeme vláčne cesto a necháme kysnúť 1hod..
Zatiaľ si posmažíme kapustu. Na 0,5 dcl oleja popražíme na kocky pokrájanú cibuľu a pridáme vyžmýkanú a pokrájanú kapustu. Počas praženia si dolievame olej aby kapusta nebola suchá.
Vykysnuté cesto rozdelíme na dve časti jedna je trochu väčšia tú rozvaľkame na 30×30 cm a prenesieme na plech vyložený papierom na pečenie ktorý sme ešte trochu potrety olejom,na cesto rozmiestnime rovnomerne popraženú kapustu 1cm od okraja na kapustu navrstvíme posolenú kyslú smotanu(tak asi dvakrát medzi prsty soli), rozvaľkame druhé cesto a zakryjeme ním kapustu, okraje postláčame prstom aby sa zlepili inak sa nám koláč po okrajoch zdvihne.
Potrieme žĺtkom, okraj môžeme olejom aby bol chrumkavý a popicháme vidličkou. Pečieme pri 160°C asi 1hodinu závisí od rúry.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Bratislavské rezy
Bejč | Bratislavské rezy
Bratislavské rezy
Recept na tradičný dezert, ktorý poznáme z cukrární. Vanilkové korpusy so sviežim citrónovým krémom a čokoládovou polevou. Výborný zákusok na sviatky aj oslavy.
Dobošové rezy
Bejč | Dobošové rezy
Dobošové rezy
Recept na tradičné dobošové rezy s tenkými korpusmi, čokoládovým krémom a čokoládovou polevou potešia všetkých milovníkov klasických zákuskov.