Koláč z kyslej kapusty a kyslej smotany.

Popis

kysnutý koláč z kyslou kapustou

Koláč z kyslej kapusty a kyslej smotany. - recept

Zhrnutie

Výnos
plech
Zdrojrecept mám od babky a nesmie chýbať na štedrovečernom a Silvestrovskom stole
Čas prípravy
Čas varenia / pečenia
Celkový čas

Ingrediencie

250gramovpolohruba muka
250gramovhruba muka
3decilitremlieka
30gramovkryš. cukru
3polievkové lyžiceolej
42gramovdroždie
 štipkasoli
500gramovkyslá kapusta
400gramovkyslá smotana 16~18%
1deciliterolej
2štipkysoli
1kusvajce

Inštrukcie

Urobíme si kvások. Do 1/2 dcl mlieka dáme krištáľový cukor a celé droždie. Navážime si múku, prilejeme kvások, 3PL oleja, štipku soli kto má rád slanšie môže viac, dolejeme vlažné mlieko a vypracujeme vláčne cesto a necháme kysnúť 1hod.. 

Zatiaľ si posmažíme kapustu. Na 0,5 dcl oleja popražíme na kocky pokrájanú cibuľu a pridáme vyžmýkanú a pokrájanú kapustu. Počas praženia si dolievame olej aby kapusta nebola suchá.

Vykysnuté cesto rozdelíme na dve časti jedna je trochu väčšia tú rozvaľkame na 30×30 cm a prenesieme na plech vyložený papierom na pečenie ktorý sme ešte trochu potrety olejom,na cesto rozmiestnime rovnomerne popraženú kapustu 1cm od okraja na kapustu navrstvíme posolenú kyslú smotanu(tak asi dvakrát medzi prsty soli), rozvaľkame druhé cesto a zakryjeme ním kapustu, okraje postláčame prstom aby sa zlepili inak sa nám koláč po okrajoch zdvihne.

Potrieme žĺtkom, okraj môžeme olejom aby bol chrumkavý a popicháme vidličkou.Pečieme pri 160°C asi 1hodinu závisí od rúry.

Recepty: 

Základné ingrediencie: 

0
Vaše hodnotenie: Žiadne
5
Priemer: 5 (1 hlas)
Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.