reklama

Zamatová roláda

Pridal/a Martuška 123 dňa 09. 02. 2020 - 09:15 - Recepty Martuška 123
Zamatová roláda, Recepty na zákusky, Martuška 123

Martuška 123 | Zamatová roláda


reklama

Dvojfarebná, krehká roláda, plná kakaa s výborným vanilkovým a kakaovým krémom. Korpus sa zvykne piecť bez múky, ja ju radšej pridávam.

Ingrediencie
Piškóta:
6 kusy vajce
6 polievkové lyžice kryštálový cukor
1⁄2 čajová lyžička sóda bikarbóna
2 polievkové lyžice polohrubá múka
4 polievkové lyžice kakao
Krém:
3 decilitre mlieko
3 polievkové lyžice polohrubá múka
250 gramov maslo
1 balík vanilkový cukor
2 polievkové lyžice kakao
4 polievkové lyžice práškový cukor
Na posypanie:
  kokos
Postup

Piškóta: Bielky vyšľahám a pridám do nich kryštálový cukor a zašľahávam na tuhú penu. Potom pridať žĺtka, múku so sódou a kakaom, ideálne preosiať a opatrne zamiešať. Pečiem na papieri na pečenie na 180 stupňov. Cca 15 minút. Musíte si to prispôsobiť svojej rúre. Upečenú môžeme vybrať na mokrú utierku, zrolujeme.

Krém: Mlieko s múkou uvaríme na hustú kašu. Vyšľaháme polovicu masla a vanilku  a po lyžiciach zašľaháme polovicu vychladnutej kaše. 

Druhú polovicu zmäknutého masla vyšľaháme spolu s práškovým cukrom  a kakaom a potom po lyžiciach postupne zašľaháme druhú polovicu vychladenej kaše.

Roládu opatrne rozvinieme a natrieme najprv bielym krémom a  potom opatrne tmavým, trošku krému si odložíme na vrch rolády. Roládu stočíme a potrieme aj vrch, obsypeme kokosom. Dáme stuhnúť do chladničky.

Dobrú chuť!

Celkový čas
55 minút
Čas prípravy
40 minút
Čas varenia / pečenia
15 minút

Ďalšie recepty


reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama