Martuška 123 | Zamatová roláda
Dvojfarebná, krehká roláda, plná kakaa s výborným vanilkovým a kakaovým krémom. Korpus sa zvykne piecť bez múky, ja ju radšej pridávam.
Ingrediencie
| Piškóta: | ||
| 6 | kusy | vajce |
| 6 | polievkové lyžice | kryštálový cukor |
| 1⁄2 | čajová lyžička | sóda bikarbóna |
| 2 | polievkové lyžice | polohrubá múka |
| 4 | polievkové lyžice | kakao |
| Krém: | ||
| 3 | decilitre | mlieko |
| 3 | polievkové lyžice | polohrubá múka |
| 250 | gramov | maslo |
| 1 | balík | vanilkový cukor |
| 2 | polievkové lyžice | kakao |
| 4 | polievkové lyžice | práškový cukor |
| Na posypanie: | ||
| kokos | ||
Postup
Piškóta: Bielky vyšľahám a pridám do nich kryštálový cukor a zašľahávam na tuhú penu. Potom pridať žĺtka, múku so sódou a kakaom, ideálne preosiať a opatrne zamiešať. Pečiem na papieri na pečenie na 180 stupňov. Cca 15 minút. Musíte si to prispôsobiť svojej rúre. Upečenú môžeme vybrať na mokrú utierku, zrolujeme.
Krém: Mlieko s múkou uvaríme na hustú kašu. Vyšľaháme polovicu masla a vanilku a po lyžiciach zašľaháme polovicu vychladnutej kaše.
Druhú polovicu zmäknutého masla vyšľaháme spolu s práškovým cukrom a kakaom a potom po lyžiciach postupne zašľaháme druhú polovicu vychladenej kaše.
Roládu opatrne rozvinieme a natrieme najprv bielym krémom a potom opatrne tmavým, trošku krému si odložíme na vrch rolády. Roládu stočíme a potrieme aj vrch, obsypeme kokosom. Dáme stuhnúť do chladničky.
Dobrú chuť!

fajnotka

