reklama
 
reklama

Zamatová roláda

Pridal/a Martuška 123

Dvojfarebná, krehká roláda, plná kakaa s výborným vanilkovým a kakaovým krémom. Korpus sa zvykne piecť bez múky, ja ju radšej pridávam ...

Zamatová roláda - recept
Výnos
Porcie
Čas prípravy
40 minút
Čas varenia / pečenia
15 minút
Celkový čas
55 minút

Ingrediencie

Piškóta:
6kusyvajce
6polievkové lyžicekryštálový cukor
1⁄2čajové lyžičkysóda bikarbóna
2polievkové lyžicepolohrubá múka
4polievkové lyžicekakao
Krém:
3decilitremlieko
3polievkové lyžicepolohrubá múka
250gramovmaslo
1balíkvanilkový cukor
2polievkové lyžicekakao
4polievkové lyžicepráškový cukor
Na posypanie:
  kokos

Inštrukcie

Piškóta:

Bielky vyšľahám a pridám do nich kryštálový cukor a zašľahávam na tuhú penu. Potom pridať žĺtka, múku so sódou a kakaom, ideálne preosiať a opatrne zamiešať. Pečiem na papieri na pečenie na 180 stupňov. Cca 15 minút. Musíte si to prispôsobiť svojej rúre. Upečenú môžeme vybrať na mokrú utierku, zrolujeme.

Krém:

Mlieko s múkou uvaríme na hustú kašu.

Vyšľaháme polovicu masla a vanilku  a po lyžiciach zašľaháme polovicu vychladnutej kaše. 

Druhú polovicu zmäknutého masla vyšľaháme spolu s práškovým cukrom  a kakaom a potom po lyžiciach postupne zašľaháme druhú polovicu vychladenej kaše.

Roládu opatrne rozvinieme a natrieme najprv bielym krémom a  potom opatrne tmavým, trošku krému si odložíme na vrch rolády. Roládu stočíme a potrieme aj vrch, obsypeme kokosom. Dáme stuhnúť do chladničky.

Dobrú chuť!

Recepty: 

Základné ingrediencie: 

Vaše hodnotenie: Žiadne
3.666665
Priemer: 3.7 (6 hlasy)
reklama

Sezónne recepty

reklama
 

Tortyodmamy.sk

Pochváľte sa svojimi tortami, pridajte obrázok, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, podeľte sa o fotopostup na sladké tvorenie vo fotopostupe, podeľte sa o svoj recept, Odporúčame využívať Posledné príspevky. Tu nájdete Rady pre začiatočníkov. Dodržujte, prosím, Etický kódex.