
Martuška 123 | Zamatová roláda
Dvojfarebná, krehká roláda, plná kakaa s výborným vanilkovým a kakaovým krémom. Korpus sa zvykne piecť bez múky, ja ju radšej pridávam.
Piškóta: | ||
6 | kusy | vajce |
6 | polievkové lyžice | kryštálový cukor |
1⁄2 | čajová lyžička | sóda bikarbóna |
2 | polievkové lyžice | polohrubá múka |
4 | polievkové lyžice | kakao |
Krém: | ||
3 | decilitre | mlieko |
3 | polievkové lyžice | polohrubá múka |
250 | gramov | maslo |
1 | balík | vanilkový cukor |
2 | polievkové lyžice | kakao |
4 | polievkové lyžice | práškový cukor |
Na posypanie: | ||
kokos |
Piškóta: Bielky vyšľahám a pridám do nich kryštálový cukor a zašľahávam na tuhú penu. Potom pridať žĺtka, múku so sódou a kakaom, ideálne preosiať a opatrne zamiešať. Pečiem na papieri na pečenie na 180 stupňov. Cca 15 minút. Musíte si to prispôsobiť svojej rúre. Upečenú môžeme vybrať na mokrú utierku, zrolujeme.
Krém: Mlieko s múkou uvaríme na hustú kašu. Vyšľaháme polovicu masla a vanilku a po lyžiciach zašľaháme polovicu vychladnutej kaše.
Druhú polovicu zmäknutého masla vyšľaháme spolu s práškovým cukrom a kakaom a potom po lyžiciach postupne zašľaháme druhú polovicu vychladenej kaše.
Roládu opatrne rozvinieme a natrieme najprv bielym krémom a potom opatrne tmavým, trošku krému si odložíme na vrch rolády. Roládu stočíme a potrieme aj vrch, obsypeme kokosom. Dáme stuhnúť do chladničky.
Dobrú chuť!
fajnotka

