Zamatová roláda

Popis

Dvojfarebná, krehká roláda, plná kakaa s výborným vanilkovým a kakaovým krémom.

Zamatová roláda - recept

Zhrnutie

Výnos
Porcie
Čas prípravy
Čas varenia / pečenia
Celkový čas

Ingrediencie

Piškóta
6kusyvajcia
6polievkové lyžicekryštálový cukor
1⁄2čajová lyžičkasoda bikarbona
2polievkové lyžicepolohruba muka
4polievkové lyžicekakao
krém
3decilitremlieko
3polievkové lyžicepolohruba muka
250gramovmaslo
1balíkvanilkový cukor
2polievkové lyžicekakao
4polievkové lyžicepraskový cukor
  kokos na posypanie

Inštrukcie

Piškóta:

Bielky vyšľahám a pridám do nich kryštálový cukor a zašľahávam na tuhú penu.Potom pridať žĺtka, múku so sodou a kakaom a opatrne zamiešať.Pečiem na papieri na pečenie na 180 stupňov.Upečenú môžeme vybrať na mokrú utierku, zrolujeme.

 

Krém:

Mlieko s múkou uvaríme na hustú kašu.

Do polky vychladnutej kaše zašľaháme polku masla a vanilku.

Do druhej polky pridáme polku masla, kakao a cukor.

 

Roládu opatrne rozvinieme a natrieme najprv bielym krémom a  potom opatrne tmavým, trošku krému si odložíme na vrch rolády.Roládu stočíme a potrieme aj vrch, obsypeme kokosom.

 

Dobrú chuť!

Recepty: 

Základné ingrediencie: 

Vaše hodnotenie: Žiadne
5
Priemer: 5 (1 hlas)

Komentáre

fajnotkaTlieskamTlieskamVyplazený jazyk

 

Tortyodmamy.sk

Pochváľte sa svojimi tortami, pridajte obrázok, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, podeľte sa o fotopostup na sladké tvorenie vo fotopostupe, podeľte sa o svoj recept, Odporúčame využívať Posledné príspevky. Tu nájdete Rady pre začiatočníkov. Dodržujte, prosím, Etický kódex.