
verika92 | Zamatová roláda
Výborná kakaová roláda s dvoma druhmi krému. Stará dobrá klasika, ktorá nikdy nesklame a vždy chutí.
6 | kusy | vajíčka |
6 | polievkové lyžice | práškový cukor |
2 | polievkové lyžice | polohrubá múka |
3 | polievkové lyžice | kakao |
1 | čajová lyžička | sóda bikarbóna |
Plnka: | ||
200 | millilitrov | mlieko |
3 | polievkové lyžice | polohrubá múka |
1 | kus | žĺtok |
250 | gramov | maslo |
2 | kusy | vanilkový cukor |
4 | polievkové lyžice | práškový cukor |
2 | polievkové lyžice | kakao |
Na vrch: | ||
čokoládová poleva |
Cesto: Bielky vyšľaháme, pridáme práškový cukor a vyšľaháme do tuha. Pridáme žĺtky, zašľaháme ich. Preosejeme múku s kakaom a sódou bikarbónou, pridáme do zmesi a na malých otáčkach spolu premiešame.
Cesto vylejeme na veľký plech s papierom na pečenie a pečieme vo vyhriatej rúre pri 180 °C asi 7 minút. Môj plech má rozmer 33x33 cm.
Po upečení necháme plát vychladnúť na papieri, ale nie na horúcom plechu. Plát som nestáčala do utierky.
Plnka: Z mlieka, múky a žĺtka uvaríme puding. Po odstavení ho občas premiešame.
Maslo vymiešame a spojíme s vychladnutým pudingom.
Krém rozdelíme na dve časti. Do prvej zamiešame vanilkový cukor a do druhej zamiešame 4 PL práškového cukru a 2 PL kakaa.
Cesto je tenké, ohybné, stiahneme z neho papier, najprv natrieme bielu plnku a na ňu tmavú. Zrolujeme, polejeme čokoládovou polevou a dáme do chladničky.
Po stuhnutí pokrájame teplým nožom.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty