
Martuška123 | Parížske rožky
Starý, overený recept na skutočne výborné parížske rožky s orechovým spodkom a kakaovým krémom šľahaným nad parou s maslom.
300 | gramov | kryštálový cukor |
4 | kusy | bielko |
150 | gramov | mleté orechy |
50 | gramov | hrubá múka |
1 | polievková lyžica | strúhanka |
Krém: | ||
6 | kusy | vajce |
400 | gramov | kryštálový cukor |
500 | gramov | maslo |
5 | polievkové lyžice | kakao |
Spodky: Bielka s cukrom šľahám nad parou do tuha. Keď stuhnú, dám dole z pary a zmiešam si múku, strúhanku a orechy a túto zmes zapracujem do ešte teplých bielkov. Zmes dám do vrecka so zdobiacou špičkou a na plech s papierom na pečenie špricujem rožky. Pečiem v rúre vyhriatej na 140 stupňov asi 20 minút.
Krém: Celé vajíčka s cukrom šľaháme nad parou do hustej bledej hmoty. Maslo si vyšľahám zvlášť s kakaom. Do vychladnutých vajec postupne prišľahávam maslo s kakaom. S vreckom s ozdobnou špičkou nanášam krém na rožky.
Nechám v chladničke dobre zatuhnúť a až potom namáčam do čokoládovej polevy.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty