reklama

Makrónky

Pridal/a Stanislava Benkova dňa 19. 10. 2024 - 19:05 - Recepty Stanislava Benkova
Makrónky, Recepty na zákusky, Stanislava Benkova

Stanislava Benkova | Makrónky


reklama

Recept na makrónky pripravené švajčiarskou metódou. Táto metóda je moja naj obľúbenejšia.

Ingrediencie
60 gramov bielok
60 gramov kryštálový cukor
65 gramov mandľová múka
65 gramov práškový cukor
Postup

 60 g bielok a 60 g kryštálového cukru dáme nad vodný kúpeľ a zohrievame na 50 stupňov.

Medzitým odvážime  65 g mandľovej múky a 65 g práškového cukru. Všetko preosejeme. 

Keď sú bielky s cukrom zohriate, dáme ich do robota a mixujeme na pevnú sneh, trvá to asi 3 minúty.

Potom už len ručne po častiach zamiešame zmes múky a práškového cukru, pridáme gélovú farbu, najradšej mám fractal. Makronáž nesmie by ani hustá ani riedka. Keď zdvihnete stierku, urobíte vo vzduchu osmičku a cesto pekne tečie, je hotové.

Pripravíme si plech bez okrajov a podložíme silikónovú podložku, ktorú odmastíme vodkou. Do sáčku nalejeme cesto a začneme striekať na označené kolieska.

Po dokončení plech vybúchame a dáme piecť. Prvých 6 minút pečieme na 90 stupňoch, a potom cca 15 minút na 135 stupňoch. Veľké kolesá sa piekli presne hodinu.

Doplňujúce obrázky
Makrónky, Recepty na zákusky, Stanislava Benkova, 1

Stanislava Benkova

Výnos
12 kusov
Celkový čas
1 hod, 5 minút
Čas prípravy
45 minút
Čas varenia / pečenia
20 minút

reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama