
Stanislava Benkova | Makrónky
Recept na makrónky pripravené švajčiarskou metódou. Táto metóda je moja naj obľúbenejšia.
60 | gramov | bielok |
60 | gramov | kryštálový cukor |
65 | gramov | mandľová múka |
65 | gramov | práškový cukor |
60 g bielok a 60 g kryštálového cukru dáme nad vodný kúpeľ a zohrievame na 50 stupňov.
Medzitým odvážime 65 g mandľovej múky a 65 g práškového cukru. Všetko preosejeme.
Keď sú bielky s cukrom zohriate, dáme ich do robota a mixujeme na pevnú sneh, trvá to asi 3 minúty.
Potom už len ručne po častiach zamiešame zmes múky a práškového cukru, pridáme gélovú farbu, najradšej mám fractal. Makronáž nesmie by ani hustá ani riedka. Keď zdvihnete stierku, urobíte vo vzduchu osmičku a cesto pekne tečie, je hotové.
Pripravíme si plech bez okrajov a podložíme silikónovú podložku, ktorú odmastíme vodkou. Do sáčku nalejeme cesto a začneme striekať na označené kolieska.
Po dokončení plech vybúchame a dáme piecť. Prvých 6 minút pečieme na 90 stupňoch, a potom cca 15 minút na 135 stupňoch. Veľké kolesá sa piekli presne hodinu.

Stanislava Benkova
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty