reklama

Makové grilážové rezy

Pridal/a littlesweets dňa 06. 02. 2024 - 17:13 - Recepty littlesweets
Makové grilážové rezy, Recepty na nepečené zákusky, littlesweets

Martina Igondová | Makové grilážové rezy


reklama

Nudia vás už klasické orechové grilážové rezy? Tak vyskúšajte tie makové. Mak obsahuje najviac vápnika a navyše aj železo, takže je to veľmi zdravá plodina. Makové grilážky si môžete vyrobiť aj bezlepkové, pretože tortové oblátky sa dajú kúpiť aj v bezlepkovej verzií. Všetky ostatné suroviny sú bezlepkové.

Ingrediencie
270 gramov kryštálový cukor
250 millilitrov smotana na šľahanie 33%
250 gramov maslo
250 gramov mak mletý
50 gramov mandle mleté
1 balík tortové oblátky
Na ozdobenie:
125 gramov biela čokoláda
1 hrsť celý mak
1 hrsť sušené jedlé kvety
Postup

Kryštálový cukor rozpustíme na miernom ohni. Potom pridáme zmäknuté nakrájané maslo na kocky. Opäť miešame, kým sa karamel s maslom úplne nespojí.

Následne prilejeme šľahačkovú smotanu, izbovej teploty. Opäť miešame kým nevznikne krásny súvisly krém. 

Pridáme pomletý mak a mandle a miešame približne 5 minút. Necháme mierne vychladnúť.

Zatiaľ si pripravíme tortové oblátky. Ja som použila 5 plátov. Ale je to na Vás, môžete použiť menej plátov oblátiek a hrubšiu vrstvu makovej plnky. Je to na Vašej chuti.

Naplnené oblátky zabalíme do celofánu a nechám stuhnúť v chladničke, najlepšie do druhého dňa.

Na zdobenie som použila roztopenú bielu čokoládu, celý mak a sušené jedlé kvety.

Doplňujúce poznámky

Krájať môžete na pásiky, trojuholníky..je to úplne na Vás. Odporúčam krájať na menšie kúsky, lebo tak ako klasické grilážové rezy aj tieto sú síce skvelé ale samozrejme veľmi energetické.

Prajem Vám dobrú chuť

Doplňujúce obrázky
Makové grilážové rezy, Recepty na nepečené zákusky, littlesweets, 1

littlesweets

Výnos
20 ks
Celkový čas
2 hod, 20 minút
Čas prípravy
2 hod
Čas varenia / pečenia
20 minút

reklama


reklama

Vyzerajú krásne a chutne:) Nenapadlo by mi robiť makové, ale fakt to vyzerá perfektne:)

Chutia skvelo, musíte určite vyskúšať. Poradila by som Vám určite to robiť z domáceho maku alebo teda aspoň ak kupovaný, tak ručne zberaný, pretože ten z klasických supermarketov je taký trochu nahorkastý.

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama