
Martina Igondová | Makové grilážové rezy
Nudia vás už klasické orechové grilážové rezy? Tak vyskúšajte tie makové. Mak obsahuje najviac vápnika a navyše aj železo, takže je to veľmi zdravá plodina. Makové grilážky si môžete vyrobiť aj bezlepkové, pretože tortové oblátky sa dajú kúpiť aj v bezlepkovej verzií. Všetky ostatné suroviny sú bezlepkové.
270 | gramov | kryštálový cukor |
250 | millilitrov | smotana na šľahanie 33% |
250 | gramov | maslo |
250 | gramov | mak mletý |
50 | gramov | mandle mleté |
1 | balík | tortové oblátky |
Na ozdobenie: | ||
125 | gramov | biela čokoláda |
1 | hrsť | celý mak |
1 | hrsť | sušené jedlé kvety |
Kryštálový cukor rozpustíme na miernom ohni. Potom pridáme zmäknuté nakrájané maslo na kocky. Opäť miešame, kým sa karamel s maslom úplne nespojí.
Následne prilejeme šľahačkovú smotanu, izbovej teploty. Opäť miešame kým nevznikne krásny súvisly krém.
Pridáme pomletý mak a mandle a miešame približne 5 minút. Necháme mierne vychladnúť.
Zatiaľ si pripravíme tortové oblátky. Ja som použila 5 plátov. Ale je to na Vás, môžete použiť menej plátov oblátiek a hrubšiu vrstvu makovej plnky. Je to na Vašej chuti.
Naplnené oblátky zabalíme do celofánu a nechám stuhnúť v chladničke, najlepšie do druhého dňa.
Na zdobenie som použila roztopenú bielu čokoládu, celý mak a sušené jedlé kvety.
Krájať môžete na pásiky, trojuholníky..je to úplne na Vás. Odporúčam krájať na menšie kúsky, lebo tak ako klasické grilážové rezy aj tieto sú síce skvelé ale samozrejme veľmi energetické.
Prajem Vám dobrú chuť

littlesweets
Chutia skvelo, musíte určite vyskúšať. Poradila by som Vám určite to robiť z domáceho maku alebo teda aspoň ak kupovaný, tak ručne zberaný, pretože ten z klasických supermarketov je taký trochu nahorkastý.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Vyzerajú krásne a chutne:) Nenapadlo by mi robiť makové, ale fakt to vyzerá perfektne:)