
Recepty s fotopostupmi na RAW guličky, bez múky, cukru a pečenia. Mojím favoritom sú jednoznačne makové.
Kokosové guľky: | ||
200 | gramov | kokos |
3 | polievkové lyžice | kokosový olej |
3 | polievkové lyžice | med |
Makové guľky: | ||
1 | hrnček | mak |
1⁄2 | hrnček | orechy |
3 | polievkové lyžice | med |
1⁄3 | hrnček | hrozienka |
Čokoládové guľky: | ||
2 | hrnčeky | kokos |
1 | hrnček | orechy |
1⁄2 | hrnček | hrozienka |
2 | polievkové lyžice | kokosový olej |
2 | polievkové lyžice | med |
Kokosové guličky:
Odporúčam najprv rozmixovať kokos v miexéri s ostrými nožmi čo najdhšie, mala by vzniknúť maslovejšia konzistencia, až potom pridáme med a kokosový olej, zľahka roztopený. Premixujeme ešte chvíľu a tvarujeme guličky. Obaľujeme ich v kokose a dáme na chvíľu do chladničky.(Do hmoty môžeme pridať aj lúpané mandle, najlepšie vopred namočné vo vode, to sa aj ľahko lúpu, ak zoženiete len nelúpané. Tie už ozaj treba mixovať)
Makové guličky: Môj jednoznačný favorit.
Hrozienka namočíme aspoň na hodinu do vody, môžeme ich dať aj viac. Mak zomelieme. Najprv rozmixujeme orechy a potom pridáme zvyšné ingrediencie a dôkladne rozmixujeme (hrozienka scedíme). Odporúčam ochutnať a podľa potreby pridať ešte med. Vytvarujeme guličky, ktoré môžeme poliať čokoládou (zmiešame 2 pl medu, 2pl kokos. olej a 2 pl kakaa) Dáme na chvíľu schladiť.
Čoko guličky: Hrozienka namočíme na hodinu do vody. Najlepšie je najprv rozmixovať orechy, potom pridať kokos, hrozienka, kakao znova premixujeme. (Kakaa môžete dať trošku menej) Med a olej pridáme až na záver. Tiež odporúčam ochutnať, v prípade potreby dosladiť medom. Tvarujeme guličky, môžeme ich obaliť v mletých orechoch, alebo kokose. Všetky skladujeme v chladničke.













- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Skor trochu vody.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ešte som neskúšala zmiešať mak a orechy spolu, som zvedavá na chut. Väčšinou robíme makovník, orechovník.
Vyzerajú mňamkovo vyskúšam..
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Zvláštne, táto kombinácia ma najviac dostala. Ono výsledok závisí aj od toho aký je mak, ak je horkejší treba pridať viac hrozienok, alebo medu. Vraj s brusnicamu sú makové guličky výborne, len tie sú už obalené v cukre. A k tomu čokoláda navrch. Ja som maková, len odkedy som na bezlepkovej, kysnuté záviny nemôžem. Toto je výborná náplasť.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Wau, vyzerá to výborne!!! A sú tie guličky suchšie, či vláčnejšie?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Makové sú perfektné, pritom teraz som ich robila druhykrát a zabudla so tam pridať vodu. Kokosové sú trošku suchšie, preto treba kokos predtým čo najdlhšie mixovať. Na veľkú noc ešte skúsim verziu s máčanými lúpanými mandľami. Čokoládové sú také dosť čokoládové. ;) asi stačí aj menej kakaa Treba skúšať, nebáť sa experimentovať, .
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ďakujem veru,oslovili ma, tak asi že v nejakej blízkej dobe, alebo na VN skúsim dačo vytvoriť:) dik za recepty:)
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Vyzerá to výborne ale chcem sa opýtať, ako dlho asi vydržia?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Neviem povedat, ja som ich uskladnovala v chladnicke, makove nevydrzali ani dve hodiny. ;) Ja si myslim, ze nejake tri dndi chladnicke zvladnu. Netusim.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ja mam starý, ešte z čias NDR. Myslím, že tie najlepšie z tohto výberu, makové sa dajú spraviť aj zo zomltetých orechov.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
cca 2 polievkové lyžice
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Robila som kokosove podla receptu, vobec sa nedali spojit. Podarilo sa mi to az po pridani dalsich 2-3 lyzic medu, avsak potom to bolo nechutne sladke
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ďakujem
je to
