
Jednoduchá na prípravu, okrem toho, že neobsahuje žiadny cukor, je aj bezlepkový
Ingrediencie
1 | hrnček | datle |
1 | hrnček | kokos |
100 | gramov | mleté orechy |
2 | polievkové lyžice | kakao |
Plnka: | ||
250 | gramov | jemný tvaroh |
250 | gramov | mascarpone |
1 | hrnček | mletý mak |
1 | polievková lyžica | med |
Na ozdobu: | ||
ovocie |
Postup
1. Datle namočíme a necháme napučať. Potom datles s troškou vody vymixujeme na datlovú pastu. Pridáme mletý kokos, kakao a pomleté sušienky. Vznikne nám cesto, ktoré sa môže trošku drobiť.
2. Tortovú formu s priemerom cca 20 cm si vystelieme papierom na pečenie a utlačíme do nej korpus. Dáme do chladničky.
3. Pripravíme si plnku. Vymiešame všetky ingrediencie. Dosladíme podľa chuti.
4. Plnku navrstvíme na korpus a dáme na noc do chladničky.
5. Zdobíme veľkou kôpkou čerstvého bobuľového ovocia.
TIP: Ak nemáš ovocie, môžeš medzi korpus a plnku natrieť domáci džem, aby si nahradila ovocnú zložku.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Bratislavské rezy
Bejč | Bratislavské rezy
Bratislavské rezy
Recept na tradičný dezert, ktorý poznáme z cukrární. Vanilkové korpusy so sviežim citrónovým krémom a čokoládovou polevou. Výborný zákusok na sviatky aj oslavy.
Dobošové rezy
Bejč | Dobošové rezy
Dobošové rezy
Recept na tradičné dobošové rezy s tenkými korpusmi, čokoládovým krémom a čokoládovou polevou potešia všetkých milovníkov klasických zákuskov.