reklama

Prekladané pagáče s medvedím cesnakom

Pridal/a melisa dňa 19. 07. 2023 - 11:24 - Recepty melisa
Prekladané pagáče s medvedím cesnakom, Recepty na slané pečivo a koláče, melisa

melisa | Prekladané pagáče s medvedím cesnakom


reklama

Pagáče s medvedím cesnakom vynikajúco voňajú a ešte lepšie chutia:))

Ingrediencie
Cesto:
500 gramov hladká múka špeciál
21 gramov čerstvé droždie
350 millilitrov mlieko
1 čajová lyžička kryštálový cukor
1⁄2 polievková lyžica soľ
100 millilitrov rastlinný olej
1 kus žĺtok
  zväzok medvedí cesnak
125 gramov maslo
  trocha soľ
Na potretie a posypanie:
1 kus vajce
  čajová lyžička mlieko
  rasca
  sezam
  tvrdý syr
Postup

Cesto: najskôr si pripravíme kvások, do 200 ml vlažného mlieka pridáme cukor a droždie, premiešame a necháme vykysnúť cca 15 minút.

Múku preosejeme do nádoby, pridáme olej, žĺtky, soľ, kvások a postupne dolievame zvyšné vlažné mlieko. Vypracujeme vláčne nelepivé cesto, ktoré necháme na teplom mieste vykysnúť, asi jednu hodinu. 

Po vykysnutí cesto rozvaľkáme na doske a posypeme nahusto umytým, osušeným a pokrájaným medvedím cesnakom, trochu posolíme. Cesto preložíme zdola nahor, zľava do prava a necháme postáť asi 20 minút. Potom cesto rozvaľkáme a znovu zložíme, necháme postáť. Tento postup opakujem 3 krát.

Cesto rozvaľkáme na hrúbku 1,5 cm a okrúhlou formičkou priemer 4,5 cm vykrajujeme pagáče, alebo akú veľkosť si zvolíte.

Ukladáme na plech vyložený papierom na pečenie s odstupom. Povrch potrieme rozšľahaným vajíčkom s mliekom a soľou. Posypeme sezamom, rascou, tvrdým syrom. Necháme podkysnúť.

Ja som mala 2,5 veľkého plechu. Necháme vychladnúť a podávame.

Dobrú chuť!

 

Výnos
3 plechy
Celkový čas
1 hod, 40 minút
Čas prípravy
1 hod, 20 minút
Čas varenia / pečenia
20 minút

reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama