
melisa | Prekladané pagáče s medvedím cesnakom
Pagáče s medvedím cesnakom vynikajúco voňajú a ešte lepšie chutia:))
Cesto: | ||
500 | gramov | hladká múka špeciál |
21 | gramov | čerstvé droždie |
350 | millilitrov | mlieko |
1 | čajová lyžička | kryštálový cukor |
1⁄2 | polievková lyžica | soľ |
100 | millilitrov | rastlinný olej |
1 | kus | žĺtok |
zväzok | medvedí cesnak | |
125 | gramov | maslo |
trocha | soľ | |
Na potretie a posypanie: | ||
1 | kus | vajce |
čajová lyžička | mlieko | |
rasca | ||
sezam | ||
tvrdý syr |
Cesto: najskôr si pripravíme kvások, do 200 ml vlažného mlieka pridáme cukor a droždie, premiešame a necháme vykysnúť cca 15 minút.
Múku preosejeme do nádoby, pridáme olej, žĺtky, soľ, kvások a postupne dolievame zvyšné vlažné mlieko. Vypracujeme vláčne nelepivé cesto, ktoré necháme na teplom mieste vykysnúť, asi jednu hodinu.
Po vykysnutí cesto rozvaľkáme na doske a posypeme nahusto umytým, osušeným a pokrájaným medvedím cesnakom, trochu posolíme. Cesto preložíme zdola nahor, zľava do prava a necháme postáť asi 20 minút. Potom cesto rozvaľkáme a znovu zložíme, necháme postáť. Tento postup opakujem 3 krát.
Cesto rozvaľkáme na hrúbku 1,5 cm a okrúhlou formičkou priemer 4,5 cm vykrajujeme pagáče, alebo akú veľkosť si zvolíte.
Ukladáme na plech vyložený papierom na pečenie s odstupom. Povrch potrieme rozšľahaným vajíčkom s mliekom a soľou. Posypeme sezamom, rascou, tvrdým syrom. Necháme podkysnúť.
Ja som mala 2,5 veľkého plechu. Necháme vychladnúť a podávame.
Dobrú chuť!
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty