
gabikasel
Slané pečivo je vhodné na každú príležitosť alebo len tak k vinku, dá sa spravit aj v bezlepkovej verzii, a najnovsie bezlaktozove 🙂, takže vhodné pre všetkých, a najlepšie je že z tohoto cesta viete urobit 2 veci, pagáče aj slimaky .
4 | hrnčeky | hladká múka |
2 | hrnčeky | uvarené zemiaky nastruhane |
1 | hrnček | mlieko |
1 | kus | droždie |
1 | čajová lyžička | kryštálový cukor |
2 | čajové lyžičky | soľ |
2 | decilitre | olej |
125 | gramov | maslo |
Z muky, zemiakov, mlieka, kvasnic, cukru zmiesame cesto asi 5min, potom pridame sol, olej a cesto vymiešame, nie dlho lebo má tendemciu rednuť.
Necháme asi 10 min postáť a potom cesto rozvaľkáme, na plochu nastruhame tuhé maslo a cesto zabalíme, prekladáme ako na pagáče, necháme kysnúť asi 20 min,
Polovicu cesta rozvaľkáme a vykrojime pagáče,
Druhú polovicu cesta rozvalkame na tenko asi na hrubku 0.5cm, rozotrieme bambino syr, môžeme posypat čerstvou pažítkou a zatocime ako roládu, nakrajame asi na 2cm kolieska, ktoré položíme ležať na plech a necháme kysnúť aspom 15 min, potrieme vajickom, posypeme sezamom, makom..
Pečieme cca 20 min na 180 stupňov do zlatista
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty