
gabikasel | Slané zemiakové slimáky so syrom
Slané pečivo je vhodné na každú príležitosť alebo len tak k vínku. Dá sa spraviť aj v bezlepkovej verzii, najnovšie aj bezlaktózovej, takže vhodné pre všetkých. Najlepšie je, že z cesta viete urobiť pagáče aj slimáky .
Ingrediencie
4 | hrnčeky | hladká múka |
2 | hrnčeky | zemiaky varené postrúhané |
1 | hrnček | mlieko |
1 | kus | droždie |
1 | čajová lyžička | kryštálový cukor |
2 | čajové lyžičky | soľ |
2 | decilitre | olej |
125 | gramov | maslo |
Bambino syr | ||
trocha | pažítka | |
Ešte potrebujeme: | ||
vajce | ||
sezam | ||
mak |
Postup
Z múky, zemiakov, mlieka, droždia a cukru vymiesime cesto - asi 5 minút. Potom pridáme soľ, olej a cesto vymiešame, nie dlho lebo má tendenciu rednúť.
Necháme asi 10 min postáť a potom cesto rozvaľkáme, na plochu nastrúhame tuhé maslo a cesto zabalíme, prekladáme ako na pagáče, necháme kysnúť asi 20 minút.
Polovicu cesta rozvaľkáme a vykrojíme pagáče.
Druhú polovicu cesta rozvaľkáme na hrúbku cca 0,5 cm, rozotrieme Bambino syr, môžeme posypať čerstvou pažítkou a zatočíme ako roládu. Pokrájame na asi 2 cm hrubé kolieska, ktoré položíme na plech a necháme kysnúť aspoň 15 minút. Kolieska potrieme vajíčkom, posypeme sezamom, makom.
Pečieme cca 20 min na 180 stupňov do zlatista.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty