
Zuzanka 311 | Bagel z cottage syra
Výborné pečivo z kysnutého cesta.
350 | gramov | hladká špaldová múka |
120 | gramov | syr cottage |
21 | gramov | droždie |
50 | millilitrov | mlieko |
30 | millilitrov | olej |
5 | gramov | kryštálový cukor |
5 | gramov | soľ |
1 | kus | vajce |
Na posyp: | ||
mak | ||
sezamové semienka |
Z vlažného mlieka, cukru a droždia si pripravíme kvások.
Syr cottage rozmixujeme spolu s vajíčkom a pridáme zvyšné suroviny spolu s kváskom. Vypracujeme hladké nelepivé cesto, ktoré necháme kysnúť približne jednu hodinu.
Vykysnuté cesto rozdelíme na 8 častí a vytvarujeme do tvaru bochníka. Uprostred bochníka prstami urobíme väčšiu dieru a necháme na plechu kysnúť ďalších 10 minút.
Pripravené bagle potrieme rozšľahaným vajíčkom a posypeme trebárs makom. Pečieme pri 180°C približne 15-20 minút.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty