
Mariolka | Espresso cupcakes s čokoládovým krémom
Vláčne cesto s cmarom a kávou s kávovo - čokoládovým krémom.
75 | gramov | maslo |
1⁄2 | čajová lyžička | nescafé |
1⁄3 | čajová lyžička | vanilková esencia |
200 | gramov | hladká múka |
50 | gramov | kakao |
3⁄4 | čajová lyžička | sóda bikarbóna |
3⁄4 | čajová lyžička | prášok do pečiva |
190 | gramov | kryštálový cukor |
1 | kus | vajce |
100 | millilitrov | silné espresso |
150 | millilitrov | cmar |
Krém: | ||
200 | gramov | čokoláda |
300 | gramov | maslo |
250 | gramov | práškový cukor |
70 | gramov | kakao |
2 1⁄2 | polievkové lyžice | silné espresso |
Maslo rozpustíme a necháme vychladnúť.
Do misky preosejeme múku, kakao, kypriaci prášok, sódu bikarbónu a pridáme cukor.
Vajce premiešame s cmarom, nescu zmiešame s espressom a vanilkovou esenciou.
Všetky tekuté suroviny spojíme a vmiešame do sypkej zmesi. Vymiešame cesto, ktoré rozdelíme do košíkov.
Pečieme na 175 stupňov, 15-20 minút.
Po vychladnutí zdobíme krémom: čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli a necháme vychladnúť. Maslo vyšľaháme s práškovým cukrom a primiešame vychladnutú čokoládu. Nakoniec vyšľaháme espresso.
Počet kusov je orientačný, záleží od veľkosti košíčkov.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty