
sedita321321 | Veľkonočná bábovka
Tradičná veľkonočná klasika.
4 | kusy | vajce |
250 | gramov | práškový cukor |
100 | millilitrov | olej |
100 | millilitrov | voda horúca |
250 | gramov | polohrubá múka |
1 | balík | prášok do pečiva |
1 | čajová lyžička | citrónová kôra |
2 | polievkové lyžice | kakao |
trocha | nasekané vlašské orechy | |
trocha | hrozienka |
Múku preosejeme a zmiešame s kypriacim práškom. Hrozienka umyjeme a namočíme do vody.
Žĺtky vyšľaháme s cukrom, postupne pridávame olej a horúcu vodu.
Bielky vyšľaháme so štipkou soli.
Do žĺtkovej zmesi postupne pridávame múku s kypriacim práškom, citrónovú kôru, nasekané orechy, scedené hrozienka a nakoniec sneh z bielkov. Zľahka ručne premiešame.
Cesto rozdelíme napoly, do jednej časti zamiešame preosiate kakao.
Na dno maslom natretej a múkou vysypanej bábovkovej formy nalejeme bledé cesto, potom prilejeme cesto kakaové.
Pečieme v rúre predhriatej na teplotu 180°C cca 35 minút.
Upečenú bábovku necháme trochu odpočinúť na mriežke, potom vyklopíme, necháme vychladnúť, posypeme práškovým cukrom a pokrájame.
Dobrú chuť!
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty