Veľkonočná bábovka

Popis

Tradičná veľkonočná klasika.

Veľkonočná bábovka - recept

Zhrnutie

Výnos
Porcie
Čas prípravy
10 minút
Čas varenia / pečenia
35 minút
Celkový čas
45 minút

Ingrediencie

4kusyvajce
250gramovcukor práškový
100millilitrovolej rastlinný
100millilitrovvoda horúca
250gramovmúka polohrubá pšeničná
1balíkkypriaci prášok do pečiva
1čajová lyžičkakôra citrónová strúhaná
2polievkové lyžicekakaový prášok
 trochanasekané vlašské orechy
 trochasušené hrozienka

Inštrukcie

1. Múku preosejeme a zmiešame s kypriacim práškom. Hrozienka umyjeme a namočíme do vody.

2. Žĺtky vyšľaháme s cukrom, postupne pridávame olej a horúcu vodu.

3. Bielky vyšľaháme so štipkou soli.

4. Do žĺtkovej zmesi postupne pridávame múku s kypriacim práškom, citrónovú kôru, nasekané orechy, scedené hrozienka a nakoniec sneh z bielkov. Zľahka ručne premiešame.

5. Cesto rozdelíme napoly, do jednej časti zamiešame preosiate kakao.

6. Na dno maslom natretej a múkou vysypanej bábovkovej formy nalejeme bledé cesto, potom prilejeme cesto kakaové.

7. Pečieme v rúre predhriatej na teplotu 180°C cca 35 minút.

8. Upečenú bábovku necháme trochu odpočinúť na mriežke, potom vyklopíme, necháme vychladnúť, posypeme práškovým cukrom a pokrájame.

Dobrú chuť!

 

Recepty: 

Základné ingrediencie: 

Vaše hodnotenie: Žiadne
5
Priemer: 5 (1 hlas)
 

Tortyodmamy.sk

Pochváľte sa svojimi tortami, pridajte obrázok, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, podeľte sa o fotopostup na sladké tvorenie vo fotopostupe, podeľte sa o svoj recept, Odporúčame využívať Posledné príspevky. Tu nájdete Rady pre začiatočníkov. Dodržujte, prosím, Etický kódex.