
sedita321321
Jednoduchý recept na vláčnu bábovku s vlašskými orechmi.
4 | kusy | vajce |
170 | gramov | cukor práškový |
100 | millilitrov | olej rastlinný |
125 | millilitrov | voda horúca |
250 | gramov | múka pšeničná polohrubá |
1 | balík | kypriaci prášok do pečiva s vínnym kameňom |
1 | polievková lyžica | kakao holandské |
1 | hrsť | orechy vlašské |
Formu na bábovku vytrieme maslom a vysypeme múkou. Vlašské orechy nasekáme nahrubo. Do šálok si pripravíme olej a vodu. Do nádoby nasypeme preosiaty práškový cukor. Vajíčka rozdelíme na bielky a žĺtky. Žĺtky pridáme k cukru. Bielky vyšľaháme so štipkou soli na tuhý sneh a odložíme do chladu.
Žĺtky s cukrom vyšľaháme do peny, postupne zašľaháme olej a horúcu vodu. Nakoniec po častiach pridáme preosiatu múku s kypriacim práškom, sneh z bielkov a zľahka všetko spolu premiešame. Cesto rozdelíme na dve časti, menšiu zafarbíme kakaom.
Do formy nalejeme najprv bledé cesto. Po vrstvách pridávame oriešky. Následne nalejeme cesto kakaové a povrch posypeme orieškami. Naplnenú formu vložíme do vyhriatej rúry. Pečieme pri 180 °C cca 35 minút.
Upečenú bábovku necháme vo forme krátko vychladnúť na mriežke, potom opatrne vyklopíme. Môžeme posypať práškovým cukrom.
Dobrú chuť!

- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty