
Zuzanka 311 | Kysnutá bábovka s pudingom
Bábovka je vhodná ako dezert ku káve, ale kľudne si ju môžete dať aj na raňajky.
Ingrediencie
Cesto: | ||
500 | gramov | hladká múka špeciál |
1 | balík | sušené droždie |
300 | millilitrov | mlieko vlažné |
100 | gramov | kryštálový cukor |
2 | polievkové lyžice | maslo zmäknuté |
1 | kus | žĺtok |
1⁄2 | čajová lyžička | soľ |
2 | polievkové lyžice | holandské kakao |
Pudingová náplň: | ||
1 | balík | Zlatý klas |
2 | balíky | vanilkový cukor |
500 | millilitrov | mlieko |
Na vysypanie formy: | ||
trocha | maslo | |
1 | balík | vanilkový cukor |
Postup
Najprv si pripravíme puding, aby stihol vychladnúť.
Zo surovín okrem kakaa si klasickým spôsobom pripravíme kysnuté cesto, ktoré rozdelíme na polovicu. Do jednej časti zamiešame kakao a dáme cestá kysnúť cca 40-60 min.
Vykysnuté svetlé cesto vyvaľkáme na obdĺžnik, to isté zopakujeme aj s tmavým cestom, ktoré položíme na svetlý plát. Na tmavé cesto nanesieme do stredu pás vychladnutého pudingu. Puding prekryjeme tmavým plátom a následne svetlým.
Vytvarujeme valček, ktorý ešte popretáčame a uložíme do bábovkovej formy, ktorú sme poriadne vymazali maslom a dno vysypali balíčkom vanilkového cukru. Bábovku ešte necháme v teple podkysnúť aspoň 20 minút.
Potom ju dáme do rúry vyhriatej na 200° a pečieme 10 minút, potom teplotu znížime na 170° a dopekáme ďalších 30-40 minút.
Puding môžte použiť s akoukoľvek príchuťou, nemusí byť práve vanilkový.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Bratislavské rezy
Bejč | Bratislavské rezy
Bratislavské rezy
Recept na tradičný dezert, ktorý poznáme z cukrární. Vanilkové korpusy so sviežim citrónovým krémom a čokoládovou polevou. Výborný zákusok na sviatky aj oslavy.
Dobošové rezy
Bejč | Dobošové rezy
Dobošové rezy
Recept na tradičné dobošové rezy s tenkými korpusmi, čokoládovým krémom a čokoládovou polevou potešia všetkých milovníkov klasických zákuskov.