
Monika Mikolajová
Dvojfarebnú bábovku zvládne, každý začiatočník.
5 | kusy | vajce |
250 | gramov | práškový cukor |
250 | gramov | múka hladká |
1 | balík | vanilkový cukor |
1 | balík | prášok do pečiva |
12 | gramov | citrónová kôra |
150 | decilitre | voda horúca |
150 | decilitre | olej |
2 | polievkové lyžice | kakao |
100 | gramov | horká čokoláda |
40 | gramov | stužený tuk cera |
Žĺtky vymiešame do penista s práškovým a vanilkovým cukrom. Postupne pridávame olej, vodu a preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva. Zľahka vmiešame tuhý sneh z bielkov.
Cesto rozdelíme na dve polovice do jednej vmiešame citrónovú kôru a do druhej polovice kakao.
Do vymastenej a múkou vysypanej formy striedavo vlievame biele a tmavé cesto.
Ako zistiť či je bábovka upečená aj vo vnútri, pichneme do nej špáradlo, keď ostane suché, môžeme ju vybrať.
Pečieme na 180° 50 minút.
Vyklopenú a vychladnutú bábovku polejeme z rozpustenou čokoládou a čerstvým ovocím a mätou.
Nech sa Vám pri pečení darí:)
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty