Jarná súťaž

reklama

Dvojfarebná bábovka

Pridal/a Monika Mikolajová dňa 27. 04. 2025 - 16:28 - Recepty Monika Mikolajová
Dvojfarebná bábovka, Iné recepty, Monika Mikolajová

Monika Mikolajová


reklama

Dvojfarebnú bábovku zvládne, každý začiatočník.

Ingrediencie
5 kusy vajce
250 gramov práškový cukor
250 gramov múka hladká
1 balík vanilkový cukor
1 balík prášok do pečiva
12 gramov citrónová kôra
150 decilitre voda horúca
150 decilitre olej
2 polievkové lyžice kakao
100 gramov horká čokoláda
40 gramov stužený tuk cera
Postup

Žĺtky vymiešame do penista s práškovým a vanilkovým cukrom.  Postupne pridávame olej, vodu a preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva. Zľahka vmiešame tuhý sneh z bielkov.

Cesto rozdelíme na dve polovice do jednej vmiešame citrónovú kôru a do druhej polovice kakao. 

Do vymastenej a múkou vysypanej formy striedavo vlievame biele a tmavé cesto. 

Ako zistiť či je bábovka upečená aj vo vnútri, pichneme do nej špáradlo, keď ostane suché, môžeme ju vybrať. 

Pečieme na 180° 50 minút.

Vyklopenú a vychladnutú bábovku polejeme z rozpustenou čokoládou a čerstvým ovocím a mätou.

Nech sa Vám pri pečení darí:)

Výnos
10
Celkový čas
1 hod, 15 minút
Čas prípravy
25 minút
Čas varenia / pečenia
50 minút

reklama


reklama

reklama

Súťaž

Súťaž na Tortyodmamy.sk

reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama