reklama

Tradičný makovník

Pridal/a recepty od Terezky dňa 03. 11. 2021 - 17:51 - Recepty recepty od Terezky
Tradičný makovník, Recepty na koláče, recepty od Terezky

reklama

Makovník z kysnutého cesta. Cesto je výborné aj ako pečené buchty, dukátové buchtičky alebo opekance.

Ingrediencie
Cesto:
500 gramov hladká múka
20 gramov droždie
40 gramov kryštálový cukor
100 millilitrov olej
300 millilitrov mlieko
1 čajová lyžička soľ
1 kus vajce
Plnka:
200 gramov mletý mak
80 gramov kryštálový cukor
2 polievkové lyžice vanilkový cukor
2 čajové lyžičky citrónová kôra
100 millilitrov mlieko
Postup

1. Z mlieka, droždia a 1 polievkovej lyžice cukru urobíme kvások.

2. Zmiesime múku, zvyšný cukor, olej, soľ, vajce a kvások.

3. Cesto necháme kysnúť cca 1 hodinu. 

4. Urobíme si makovú plnku: Mlieko prevaríme s cukrom, pridáme vanilkový cukor, mak, citrónovú kôru, premiešame a necháme vychladnúť.

5. Po vykysnutý cesta, si ho rozvaľkáme a naplníme makovou plnkou.

6. Závin dáme na vymastený plech a ešte z vrchu potrieme olejom.

7. Pečieme cca 20-25 minút pri 175 stupňoch.

Celkový čas
25 minút
Čas prípravy
0 minút
Čas varenia / pečenia
25 minút

reklama


reklama

reklama

Súťaž

Súťaž na Tortyodmamy.sk

reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama