
Makovník z kysnutého cesta. Cesto je výborné aj ako pečené buchty, dukátové buchtičky alebo opekance.
Cesto: | ||
500 | gramov | hladká múka |
20 | gramov | droždie |
40 | gramov | kryštálový cukor |
100 | millilitrov | olej |
300 | millilitrov | mlieko |
1 | čajová lyžička | soľ |
1 | kus | vajce |
Plnka: | ||
200 | gramov | mletý mak |
80 | gramov | kryštálový cukor |
2 | polievkové lyžice | vanilkový cukor |
2 | čajové lyžičky | citrónová kôra |
100 | millilitrov | mlieko |
1. Z mlieka, droždia a 1 polievkovej lyžice cukru urobíme kvások.
2. Zmiesime múku, zvyšný cukor, olej, soľ, vajce a kvások.
3. Cesto necháme kysnúť cca 1 hodinu.
4. Urobíme si makovú plnku: Mlieko prevaríme s cukrom, pridáme vanilkový cukor, mak, citrónovú kôru, premiešame a necháme vychladnúť.
5. Po vykysnutý cesta, si ho rozvaľkáme a naplníme makovou plnkou.
6. Závin dáme na vymastený plech a ešte z vrchu potrieme olejom.
7. Pečieme cca 20-25 minút pri 175 stupňoch.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty