Štedrák

Popis

štedrovečerný koláč so štyrmi plnkami

Štedrák - recept

Zhrnutie

Výnos
ks
Zdrojrodinný recept
Čas prípravy
Čas varenia / pečenia
Celkový čas

Ingrediencie

1kilogrampolohruba muka
80gramovkvasnice
 litermlieko
6kusyžltka
2čajové lyžičkysoľ
200gramovmaslo
200gramovpráškový cukor
500gramovmak mletý
100gramovorechy jemne mleté
500gramovtvaroh mäkký tučný
100gramovlekvár marhuľový
 millilitermlieko na prípravu plnky
3balíkyvanilkový cukor
2balíkycitrónová kôra Dr. Oetker
550gramovkryšt. cukor do plniek

Inštrukcie

Zo surovín č. 1 - 7  pripraviť kysnuté cesto, po čiastočnom vykysnutí rozdeliť na 5 častí, vyvaľkať na kruhy cca 28 cm, nechať nakysnúť,.

Maková plnka: zomletý mak, 400 g kryštálového cukru, pol bal. vanilkového cukru, pol bal. citrónovej kôry premiešať, zaliať cca 300 ml vriaceho mlieka, ďalšie pridať podľa potreby tak, aby bolo možné plnku striekať

Orechová plnka: Zomleté orechy, polovicu bal. citrónovej kôry, polovicu bal. vanilkového cukru, 50 g kryšt. cukru premiešať,  zaliať vriacim mliekom podľa potreby

Tvarohová plnka: Pripraviť na 2x, aby príliš nezredla. Na 250 g tvarohu pridať cca 50 g kryšt cukru, cca pol bal. citrónovej kôry, cca pol bal. vanilkového cukru vymiesiť. 

Vychladnuté plnky a lekvár  ozdobne nastriekať na koláč tak, aby každá časť obsahovala všetky štyri plnky.

Piecť pri cca 180 st. C

 

Poznámky

Pomer plniek upraviť pod+a požiadavky rodiny, v našej rodine chceli minimum orechov a lekváru :-) 

Recepty: 

Základné ingrediencie: 

Vaše hodnotenie: Žiadne
0
Bez hodnotení

Komentáre

ÁnoÁnoÁnoÁnoÁnoTlieskamTlieskamTlieskamTlieskamTlieskamÁnoÁnoÁnoÁnoÁnoTlieskamTlieskamTlieskamTlieskamTlieskamSrdce

je prekrásny!!!!! TlieskamNenapadlo by ma takto ho ozdobiť do tvaru hviezdy. Ja dávam plnky klasicky do kruhu, ale ja tvarohovú plnku natriem na celý a na ňu dávam ostatné, jednu časť nechám len tvaroh, je šťavnatejší.

Vyplazený jazykÁnoTlieskamtie tvoje štedráky sú perfektné, vzhľadovo a určite aj chuťovo, super TlieskamÁno

 

Tortyodmamy.sk

Pochváľte sa svojimi tortami, pridajte obrázok, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, podeľte sa o fotopostup na sladké tvorenie vo fotopostupe, podeľte sa o svoj recept, Odporúčame využívať Posledné príspevky. Tu nájdete Rady pre začiatočníkov. Dodržujte, prosím, Etický kódex.