Hrebienky makové, orechové, jablkové

Pridal/a zuzana22

Chutné aj efektné plnené pečivo z kysnutého cesta.

Hrebienky makové, orechové, jablkové - recept
Výnos
Porcie
Čas prípravy
1 hod
Čas varenia / pečenia
35 minút
Celkový čas
1 hod, 35 minút

Ingrediencie

800gramovpolohruba muka
2kusydroždie
3kusyžltka
500millilitrovmlieko
2čajové lyžičkycukor
1čajová lyžičkasoľ
150millilitrovolej
1⁄2balíkprášok do pečiva
  Orechová náplň
  maková náplň
  jablková náplň

Inštrukcie

Z teplého mlieka, cukru a droždia si spravíme kvások.Keď vykysne, všetky ingrediencie zmiešame na hladké cesto a necháme vykysnúť na teplom mieste.

Náplň si pripravíme tak, že sparíme mliekom mak/orechy, pridáme práškový cukor.

Cesto rozvaľkáme, pokrájame na štvorce, do stredu každého štvorca dáme náplň, prehneme cez náplň, okraje pritlačíme aby sa zlepili a na oblúku, (nie tam kde je zlepený okraj), spravíme ostrým nožíkom zárezy.

Potrieme rozšľahným vajíčkom a necháme ešte asi 15 minút podkysnúť.

Pečieme na 180 stupňov dozlata.

Dobrú chuť!

Recepty: 

Základné ingrediencie: 

Vaše hodnotenie: Žiadne
5
Priemer: 5 (1 hlas)

Sezónne recepty

 

Tortyodmamy.sk

Pochváľte sa svojimi tortami, pridajte obrázok, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, podeľte sa o fotopostup na sladké tvorenie vo fotopostupe, podeľte sa o svoj recept, Odporúčame využívať Posledné príspevky. Tu nájdete Rady pre začiatočníkov. Dodržujte, prosím, Etický kódex.