
zuzana22 | Hrebienky makové, orechové, jablkové
Chutné aj efektné plnené pečivo z kysnutého cesta.
Ingrediencie
800 | gramov | polohrubá múka |
2 | kusy | droždie |
3 | kusy | žĺtok |
500 | millilitrov | mlieko |
2 | čajové lyžičky | cukor |
1 | čajová lyžička | soľ |
150 | millilitrov | olej |
1⁄2 | balík | prášok do pečiva |
orechy | ||
mak | ||
jablká |
Postup
Z teplého mlieka, cukru a droždia si spravíme kvások. Keď vykysne, všetky ingrediencie zmiešame na hladké cesto a necháme vykysnúť na teplom mieste.
Náplň si pripravíme tak, že sparíme mliekom mak/orechy, pridáme práškový cukor.
Cesto rozvaľkáme, pokrájame na štvorce, do stredu každého štvorca dáme náplň, prehneme cez náplň, okraje pritlačíme aby sa zlepili a na oblúku, (nie tam kde je zlepený okraj), spravíme ostrým nožíkom zárezy.
Potrieme rozšľahaným vajíčkom a necháme ešte asi 15 minút podkysnúť.
Pečieme na 180 stupňov dozlata.
Dobrú chuť!
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
hneď bi som si dal tak 10 kúsky
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ďalšie recepty
Bratislavské rezy
Bejč | Bratislavské rezy
Bratislavské rezy
Recept na tradičný dezert, ktorý poznáme z cukrární. Vanilkové korpusy so sviežim citrónovým krémom a čokoládovou polevou. Výborný zákusok na sviatky aj oslavy.
Dobošové rezy
Bejč | Dobošové rezy
Dobošové rezy
Recept na tradičné dobošové rezy s tenkými korpusmi, čokoládovým krémom a čokoládovou polevou potešia všetkých milovníkov klasických zákuskov.