
Martuška 123 | Čokoládovo-kokosové rezy
Jemnučké cesto plné čokolády a kokosových guličiek.
Cesto: | ||
250 | gramov | Hera |
200 | gramov | čokoláda na varenie |
1 | hrnček | kryštálový cukor |
1 1⁄2 | hrnčeky | hladká múka |
1 | hrnček | mlieko |
2 | kusy | vajce |
1 | balík | prášok do pečiva |
1 | balík | vanilkový cukor |
Kokosová náplň: | ||
250 | gramov | kokos |
1 | plechovka | Salko |
1 | kus | vajce |
1 hrnček = 250 ml
Heru s nalámanou čokoládou roztopíme nad parou, necháme trošku vychladnúť.
Vajíčka vyšľaháme s cukrom do peny, pridáme mlieko a múku s práškom do pečiva, nakoniec pridáme rozpustenú čokoládu s Herou. Premiešame. Vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech.
Kokos, Salko a vajíčko spolu zmiešame a robíme z toho malé guličky, ukladáme ich na vyliate cesto.
Pečieme na 200 stupňov asi 20-30 minút.
Necháme dobre vychladiť a posypeme kokosom.
Dobrú chuť!
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Biele špice
Bejč | Recept na biele špice
Biele špice
Lahodné biele špice, ktoré sú veľkou konkurenciou tým klasickým tmavým.
Karamelový veterník
Bejč | Karamelový veterník
Karamelový veterník
Ďalší z výborných zákuskov z odpaľovaného cesta. Venčeky s výborným pudingovo-vanilkovým krémom, karamelovou šľahačkou a čokoládovou polevou na vrchu.