
reklama
Jednoduchý a hlavne rýchly koláčik s krémom z tvarohu a so sezónnym ovocím.
Ingrediencie
Cesto: | ||
6 | kusy | vajce |
180 | gramov | polohrubá múka |
50 | gramov | maslo |
20 | gramov | kakao |
1 | balík | vanilkový cukor |
Na plech: | ||
trocha | tuk | |
trocha | múka | |
Krém: | ||
250 | gramov | maslo |
200 | gramov | práškový cukor |
120 | gramov | tvaroh |
1 | polievková lyžica | citrónová kôra |
Na ozdobu: | ||
drobné ovocie | ||
čokoláda |
Postup
Žĺtka, cukor, vanilku a maslo vyšľaháme do svetlej peny.Pridáme preosiatu múku a kakao.Z bielok vyšľaháme tuhý sneh a metličkou zapracujeme do cesta.
Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech a pečieme na 180 stupňov 12-17 minút.Po upečení necháme vychladnúť.
Maslo s tvarohom, cukrom a kôrou vyšľaháme na hladký krém, natrieme na vchladnutú piškótu.Ovocie umyjeme, osušíme a naukladáme na vrch, posypeme strúhanou čokoládou.
Necháme stuhnúť.
Dobrú chuť!
Celkový čas
0 minút
Čas prípravy
0 minút
Čas varenia / pečenia
0 minút
reklama
reklama
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Bratislavské rezy
Bejč | Bratislavské rezy
Bratislavské rezy
Recept na tradičný dezert, ktorý poznáme z cukrární. Vanilkové korpusy so sviežim citrónovým krémom a čokoládovou polevou. Výborný zákusok na sviatky aj oslavy.
Dobošové rezy
Bejč | Dobošové rezy
Dobošové rezy
Recept na tradičné dobošové rezy s tenkými korpusmi, čokoládovým krémom a čokoládovou polevou potešia všetkých milovníkov klasických zákuskov.