
Kamila | Prevrátený čerešňovo-čokoládový koláčik
Recept s fotopostupom na výborný koláčik. Čerešne či višne a čokoláda, k sebe krásne pasujú.
100 | gramov | horká čokoláda |
125 | gramov | maslo |
3 | kusy | vajce |
100 | gramov | trstinový cukor |
60 | gramov | polohrubá múka |
1 | čajová lyžička | prášok do pečiva |
1 | polievková lyžica | kakao |
500 | gramov | čerešne |
Maslo s čokoládou roztopíme a necháme vychladnúť.
Vajíčka vyšľaháme s cukrom.
Už len ručne primiešame čokoládovú hmotu a na záver múku zmiešanú s práškom do pečiva a kakaom.
Čerešne umyjeme, odkôstkujeme, najlepšie vopred.
Okrúhlu formu, moja mala priemer cca 24 cm, vystelieme papierom, vymastíme maslom a posypeme trstinovým (kryštálovým) cukrom v tenkej vrstve. Ja zvyknem dávať pás papiera aj na boky, potriem maslom, pekne drží.
Na spodok formy rozložíme čerešne, a zalejem ich cestom.
Pečieme pri teplote cca 180°C cca 35 minút, alebo podľa skúsenosti so svojou rúrou, prípadne otestujeme korpus so špáradlom. Korpus necháme vychladnúť.
Podávame so zmrzlinou, alebo šľahačkou .... Moja čokoláda, aj kakao, boli véééľmi "mocné", nie je nutná až 75 % čokoláda ani extra tmavé kakao.

Kamila

Kamila

Kamila

Kamila

Kamila
Ďakujem za upozornenie, doplnila som
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Chyba cukor v rozpise surovin