reklama

Prevrátený čerešňovo-čokoládový koláčik

Pridal/a Kamila dňa 21. 06. 2019 - 16:40 - Recepty Kamila
Prevrátený čerešňovo-čokoládový koláčik, Recepty na koláče, Kamila

Kamila | Prevrátený čerešňovo-čokoládový koláčik


reklama

Recept s fotopostupom na výborný koláčik. Čerešne či višne a čokoláda, k sebe krásne pasujú. Úsmev

Ingrediencie
100 gramov horká čokoláda
125 gramov maslo
3 kusy vajce
100 gramov trstinový cukor
60 gramov polohrubá múka
1 čajová lyžička prášok do pečiva
1 polievková lyžica kakao
500 gramov čerešne
Postup

Maslo s čokoládou roztopíme a necháme vychladnúť.Hambím sa

Vajíčka vyšľaháme s cukrom.

Už len ručne primiešame čokoládovú hmotu a na záver múku zmiešanú s práškom do pečiva a kakaom.

Čerešne umyjeme, odkôstkujeme, najlepšie vopred.

Okrúhlu formu, moja mala priemer cca 24 cm, vystelieme papierom, vymastíme maslom a posypeme trstinovým (kryštálovým) cukrom v tenkej vrstve. Ja zvyknem dávať pás papiera aj na boky, potriem maslom, pekne drží.

Na spodok formy rozložíme čerešne, a zalejem ich cestom.

Pečieme pri teplote cca 180°C cca 35 minút, alebo podľa skúsenosti so svojou rúrou, prípadne otestujeme korpus so špáradlom. Korpus necháme vychladnúť.

Doplňujúce poznámky

Podávame so zmrzlinou, alebo šľahačkou .... Moja čokoláda, aj kakao, boli véééľmi "mocné", nie je nutná až 75 % čokoláda ani extra tmavé kakao. 

Doplňujúce obrázky
Prevrátený čerešňovo-čokoládový koláčik, Recepty na koláče, Kamila, 1

Kamila

Prevrátený čerešňovo-čokoládový koláčik, Recepty na koláče, Kamila, 2

Kamila

Prevrátený čerešňovo-čokoládový koláčik, Recepty na koláče, Kamila, 3

Kamila

Prevrátený čerešňovo-čokoládový koláčik, Recepty na koláče, Kamila, 4

Kamila

Prevrátený čerešňovo-čokoládový koláčik, Recepty na koláče, Kamila, 5

Kamila

Výnos
1 okrúhla forma
Celkový čas
50 minút
Čas prípravy
15 minút
Čas varenia / pečenia
35 minút

reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama