
Kamila | Mandľovo - čerešňové galetky
Výborné letné koláčiky, tradične som robila s špaldovou celozrnou múkou.
Ingrediencie
Cesto: | ||
160 | gramov | špaldová múka celozrnná |
60 | gramov | mleté mandle |
40 | gramov | práškový cukor |
100 | gramov | maslo |
1 | kus | žĺtok |
2 | polievkové lyžice | voda |
Náplň: | ||
500 | gramov | čerešne |
1 | polievková lyžica | kukuričný škrob |
Postup
Maslo necháme zmäknúť, v lete je to raz dva. Zo všetkých ingrediencii vymiesime cesto, môžeme si pomôcť robotom a hnetacími metličkami. Cesto dáme aspoň na hodinku do chladničky.
Čerešne umyjeme, odkôstkujeme a v miske zmiešame so škrobom.
Vychladené cesto rozdelíme na 3 - 4 časti, prípadne môžeme spraviť jeden väčší koláč. Každú časť vyvaľkáme orientačne do kruhu, ja som svoje trochu zarovnala okolo taniera. Vaľkala som na posypanej podložke cez papier na pečenie, pekne sa potom vyvaľkané cesto prekladalo na plech.
Na cestu rovnomerne rozložíme ovocie, tak aby okraj cesta ostal voľný cca 3 cm. Okraje cesta prehneme dovnútra cez ovocie. Moje špaldové cesto sa trošku lámalo. Okraje môžeme potrieť rozšľahaným vajíčkom, posypať mandľovými lupienkami.
Koláčiky, alebo jeden veľký pečieme pri teplote cca 180°C cca 30 minút, alebo podľa skúsenosti s svojou rúrou. Treba kontrolovať, okraje cesta by mali chytať zlatisté sfarbenie.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Rýchla bezlaktózová panna cotta s jahodovým pyré
Bejč
Rýchla bezlaktózová panna cotta s jahodovým pyré
Výborná bezlaktózová panna cotta s jahodami, môžete ju pripraviť aj s klasickou smotanou.
Bratislavské rezy
Bejč | Bratislavské rezy
Bratislavské rezy
Recept na tradičný dezert, ktorý poznáme z cukrární. Vanilkové korpusy so sviežim citrónovým krémom a čokoládovou polevou. Výborný zákusok na sviatky aj oslavy.