Mandľovo - čerešňové galetky

Popis

Výborné letné koláčiky, tradične som robila s  špaldovou celozrnou múkou. Hambím sa

Mandľovo - čerešňové galetky - recept

Zhrnutie

Výnos
Porcie
Čas prípravy
20 minút
Čas varenia / pečenia
30 minút
Celkový čas
50 minút

Ingrediencie

Cesto
160gramovšpaldová celozrná (obyč. polohrubá) múka
60gramovmleté mandle
40gramovpraskový cukor
100gramovmaslo
1kusžĺtok
2polievkové lyžicevody
Náplň
500gramovčerešne, višne, iné ovocie
1polievková lyžicakukuričný škrob

Inštrukcie

1. Maslo necháme zmäknúť, v lete je to raz dva. Zo všetkých ingrediencii vymiesime cesto, môžeme si pomôcť robotom a hnetacími metličkami. Cesto dáme apsoň na hodinku do chladničky.

2. Čerešne umyjeme, odkôstkujeme a v mieske zmiešame so škrobom.

2. Vychladené cesto rozdelíme na 3 - 4 časti, prípadne môžeme spraviť jeden väčší koláč. Každú časť vyvaľkáme orientačne do kruhu, ja som svoje trochu zarovnala okolo taniera. BozkávamVaľkala som na posypanej podložke cez papier na pečenie, pekne sa potom vyvaľkané cesto prekladalo na plech. 

3. Na cestu rovnomerne rozložíme ovocie, tak aby okraj cesta ostal voľný cca 3 cm.  Okraje cesta prehneme dovnútra cez ovocie. Moje špadové cesto sa trošku lámalo. Okraje môžeme potrieť rozšľahaným vajíčkom, posypať mandľovými lupienkami.

4. Koláčiky, alebo jeden veľký pečieme pri teplote cca 180°C cca 30 minút, alebo podľa skúsenosti s svojou rúrou.  Treba kontrolovať, okraje cesta by mali chytať zlatisté sfarbenie.

Recepty: 

Základné ingrediencie: 

0
Vaše hodnotenie: Žiadne
5
Priemer: 5 (1 hlas)
 

Tortyodmamy.sk

Pochváľte sa svojimi tortami, pridajte obrázok, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, podeľte sa o fotopostup na sladké tvorenie vo fotopostupe, podeľte sa o svoj recept, Odporúčame využívať Posledné príspevky. Tu nájdete Rady pre začiatočníkov. Dodržujte, prosím, Etický kódex.