Popis
Výborné letné koláčiky, tradične som robila s špaldovou celozrnou múkou.

Zhrnutie
Výnos | |
---|---|
Čas prípravy | 20 minút |
Čas varenia / pečenia | 30 minút |
Celkový čas | 50 minút |
Ingrediencie
Cesto | ||
160 | gramov | špaldová celozrná (obyč. polohrubá) múka |
60 | gramov | mleté mandle |
40 | gramov | praskový cukor |
100 | gramov | maslo |
1 | kus | žĺtok |
2 | polievkové lyžice | vody |
Náplň | ||
500 | gramov | čerešne, višne, iné ovocie |
1 | polievková lyžica | kukuričný škrob |
Inštrukcie
1. Maslo necháme zmäknúť, v lete je to raz dva. Zo všetkých ingrediencii vymiesime cesto, môžeme si pomôcť robotom a hnetacími metličkami. Cesto dáme apsoň na hodinku do chladničky.
2. Čerešne umyjeme, odkôstkujeme a v mieske zmiešame so škrobom.
2. Vychladené cesto rozdelíme na 3 - 4 časti, prípadne môžeme spraviť jeden väčší koláč. Každú časť vyvaľkáme orientačne do kruhu, ja som svoje trochu zarovnala okolo taniera. Vaľkala som na posypanej podložke cez papier na pečenie, pekne sa potom vyvaľkané cesto prekladalo na plech.
3. Na cestu rovnomerne rozložíme ovocie, tak aby okraj cesta ostal voľný cca 3 cm. Okraje cesta prehneme dovnútra cez ovocie. Moje špadové cesto sa trošku lámalo. Okraje môžeme potrieť rozšľahaným vajíčkom, posypať mandľovými lupienkami.
4. Koláčiky, alebo jeden veľký pečieme pri teplote cca 180°C cca 30 minút, alebo podľa skúsenosti s svojou rúrou. Treba kontrolovať, okraje cesta by mali chytať zlatisté sfarbenie.
Recepty:
- Ak chcete komentovať, prihláste sa alebo zaregistrujte
Exportovať do:- Vytlačiť
- prečítané 2152x