Biskupský chlebík

Popis

Nestihla som pridať skôr, tak sa možno niekomu zíde na budúce vianoce. Klasický biskupský chlebík vo forme "stromček". Recept je prepočítaný na 3 vajíčka, ja som robila v tejto forme zo 4. vajíčok - treba pomerne prepočítať aj ostatné suroviny

Biskupský chlebík - recept

Zhrnutie

Výnos
Porcie
Zdrojz domáceho zdroja
Čas prípravy
20 minút
Čas varenia / pečenia
50 minút
Celkový čas
1 hod, 10 minút

Ingrediencie

3kusyvajcia (cesto)
100gramovpolohrubej múky (cesto)
125gramovpráškového cukru (cesto)
125gramovmaslo (príp.hera maslová) (cesto)
120gramovnasekané orechy, hrozienka, kand.ovocie, čokoláda (cesto)
1⁄2kusprášok do pečiva (cesto)
200gramovpráškový cukor (poleva)
2polievkové lyžicecitrónová šťava (poleva)
2polievkové lyžicevriacej vody (poleva)

Inštrukcie

Cesto:

Maslo vymiešame s práškovým cukrom, postupne pridáme žĺtky a spolu riadne vyšľaháme. Bielky tiež vyšľaháme a postupne pridávame striedavo s múkou do maslovej zmesi. Nakoniec primiešame zmes orechov, hrozienok, kandizovaného ovocia, čokolády (každý čo má rád). Vylejeme do formy a pečieme približne 50 minút na 150 stupňov celzia. Po vychladnutí polejeme citrónovou polevou a dozdobíme nasekanými pistáciovými orechmi.

Citrónová poleva:

Všetky suroviny na polevu zmiešame, ak je hustá rozriedime vriacou vodou, ak riedka dosypeme práškový cukor a vylejeme na pripravený chlebík – zdobíme pomletými pistáciami.

Biskupský chlebík - recept postup 1

Recepty: 

Základné ingrediencie: 

0
Vaše hodnotenie: Žiadne
0
Bez hodnotení

Komentáre

Krásny TlieskamÁnoTlieskam

Fantastický nápad. TlieskamHneď kupujem formu a takýto biskupský chlebík bude určite na našom vianočnom stole. To je najobľúbenejší koláčik môjho manžela. Teším sa na ďalšie Vaše nápady a recepty.

Ďakujeme a Do pečeniaÚsmev

 

 

 

Tortyodmamy.sk

Pochváľte sa svojimi tortami, pridajte obrázok, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, podeľte sa o fotopostup na sladké tvorenie vo fotopostupe, podeľte sa o svoj recept, Odporúčame využívať Posledné príspevky. Tu nájdete Rady pre začiatočníkov. Dodržujte, prosím, Etický kódex.