
Martuška 123 | Makovo-orechová bublanina
Výborne ochutená bublanina bez múky, s makom, orechmi, zaváranými višňami a slivkami.
9 | kusy | vajce |
150 | gramov | mak mletý |
150 | gramov | mleté orechy |
1 | kus | prášok do pečiva |
1 | štipka | soľ |
200 | gramov | maslo |
200 | gramov | práškový cukor |
4 | polievkové lyžice | sirup |
2 | polievkové lyžice | rum |
zavárané višne | ||
zavárané slivky |
Spolu zmiešame mak, orechy, prášok do pečiva.
Maslo vymiešame s práškovým cukrom a postupne pridávame po 1 žĺtku. Nakoniec pridáme sirup a rum.
Pridáme suché ingrediencie a ručne premiešame. Bielka vyšľaháme so štipku soli. Primiešame k maslovej zmesi.
Vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech. Poukladáme vykôstkované višne a nakrájane slivky.
Pečieme na 180 stupňov asi 35 minút.
Vychladnutú bublaninu posypeme práškovým cukrom.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty