Lorna
reklama
Vynikajúce tradičné vianočné linecké pečivo. Môžete ho smelo spraviť aj s celozrnou špaldovou múkou
Ingrediencie
190 | gramov | maslo |
280 | gramov | špaldová múka hladká |
70 | gramov | práškový cukor |
1 | kus | žĺtok |
štipka | mletá bourbon vanilka |
Postup
Z uvedených surovín vypracujeme cesto a necháme chvíľu v chladničke oddýchnuť.
Na pomúčenej doske ho vyvaľkáme na hrúbku asi 2-3 milimetre a formičkou vykrajujeme rôzne vzory, hviezdy, srdiečka..
Poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme pri teplote 170-180 stupňov, len kým nezačnú kraje jemne hnednúť. Koláčiky musia byť svetlé.
Upečené ich zliepame džemom, alebo marmeládou. Vrch môžeme poprášiť cukrom.
Celkový čas
0 minút
Čas prípravy
0 minút
Čas varenia / pečenia
0 minút
reklama
reklama
Ďalšie recepty