
Martuška 123 | Žĺtkové krehuľky
Jednoduché a rýchle žĺtkové pečivo, ktoré sa bude v ústach rozplývať. Využite na ne zvyšné žĺtky po pečení pusiniek či pavloviek. Sú bezlepkové.
5 | kusy | žĺtok |
200 | gramov | práškový cukor |
1 | kus | vanilkový cukor |
citrónová šťava |
Žĺtky, práškový a vanilkový cukor spolu vyšľaháme na hustú penu. Na záver prišľaháme citrónovú šťavu.
Košíčky trocha zohrejeme v rúre a vymastím olejom. Vyšľahanú hmotu dáme do vrecúška a striekame do košíčkov, cca do polovice. Vo formičkách na plechu necháme žĺtkovú hmotu postáť aspoň 5 min.
Naplnené košíčky na plechu dáme do rúry vyhriatej na 150°C. Po pár minútach hmota vyskočí. Vtedy znížime teplotu na 70 stupňov a dosušíme 30 min. Ešte teplé okrajom formičky ťuknete a opatrne vyberieme.
Podľa tohto receptu vám vyjde cca 30-35 ks. Môžete otočiť a na vrch dať šľahačku. Pečivo je podobné tradičným rakvičkám.
Pozrite si aj:
13 receptov na žĺtkové rezy s orechmi, kokosom aj makom

Martuška 123 | Žĺtkové krehuľky
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty