reklama

Celozrnné špaldové orechové rožteky

Pridal/a sedita321321 dňa 04. 01. 2025 - 21:40 - Recepty sedita321321
Celozrnné špaldové orechové rožteky , Recepty na drobné pečivo, sedita321321

sedita321321 | Celozrnné špaldové orechové rožteky


reklama

Fotorecept na krehké a jemné vianočné pečivo. Menej sladké, avšak s výraznou chuťou vlašských orechov a originálnou orieškovou príchuťou špaldy.

Ingrediencie
300 gramov múka špaldová celozrnná jemne mletá
100 gramov orechy vlašské
150 gramov maslo
1 kus vajce
1 kus žĺtok
1⁄2 kus vanilkový struk – dreň
2 balíky trstinový cukor/mletý vanilkový struk
1 čajová lyžička kypriaci prášok do pečiva
Postup

Múku, zomleté vlašské orechy, kypriaci prášok a vanilkovú dreň vložíme do misy a premiešame. 

Fotorecept Celozrnné špaldové orechové rožteky 01
Foto: sedita321321

Pridáme na kúsky nakrájané maslo izbovej teploty a vajíčko so žĺtkom.

Celozrnné špaldové orechové rožteky  02
Foto: sedita321321

Vypracujeme bochník nelepivého cesta. Zabalíme do fólie a odložíme do chladničky, najlepšie na noc.

fotorecept na celozrnné špaldové orechové rožteky  03
Foto: sedita321321

Na druhý deň cesto znovu premiesime, rozdelíme na 2 diely, jeden odložíme naspät do chladničky a z druhého vyšúľame valec, z ktorého odkrajujeme rovnaké kúsky a cestom plníme formičky. Formičky nenatierame tukom, v ceste ho je dostatok. Naplnené ukladáme priebežne na plech. Následne dáme piecť. Rovnako postupujeme aj s druhým dielom cesta odloženým v chladničke. 

Fotorecept na celozrnné špaldové orechové rožteky 04
Foto: sedita321321

 

Pečieme v rúre vyhriatej na cca 175 °C približne 10-15 minút alebo podľa skúseností so svojou rúrou. 

Fotorecept na celozrnné špaldové orechové rožteky 05
Foto: sedita321321

Upečené rožteky necháme krátko vychladnúť vo formičkách, potom opatrne vyklopíme. Môžeme ich aj naplniť, dvojice navzájom spojíme džemom, orechovým maslom alebo krémom podľa vlastnej chuti.  

Dobrú chuť!

Fotorecept na Celozrnné špaldové orechové rožteky 06
Foto: sedita321321

 

Výnos
24 ks
Celkový čas
45 minút
Čas prípravy
30 minút
Čas varenia / pečenia
15 minút

reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama