Popis
Prvýkrát som robila fúkané rožky, ak nerátam časy keď som ich piekla s mamkou. To sme používali formičky na oriešky. Do rožkov sme sa pustili odvážne s mojou mladšou dcérou. Ubrali sme cukru a riskla som to aj s bezlepkovou múkou. Aké musia byť výborne s klasickou, keď po týchto sa len zaprášilo.

Zhrnutie
Výnos | |
---|---|
Čas prípravy | 20 minút |
Čas varenia / pečenia | 1 hod |
Celkový čas | 1 hod, 20 minút |
Ingrediencie
250 | gramov | mletých orechov |
250 | gramov | hladkej múky (použila som bezlepkovú) |
1 | čajová lyžička | sóda bicarbona |
500 | gramov | praskový cukor (ja som dala 400g) |
250 | gramov | masla |
100 | gramov | čokoládová poleva |
Inštrukcie
Cukor s múkou a sódou preosejeme, zmiešame s orechmi a pridáme maslo. Keďže toho bolo veľa, dala hmotu najprv premiešať v robote s hnetacou metličkou a potom už raz dva vymiesila cesto. Cestom plníme formičky na rožky, nevymasťujeme ich, postačí maslo v ceste. Cesta dávame tak aby bolo zarovnané s okrajom formičky. Pečieme pri teplote cca 160°C cca 12-15 minút, alebo podľa skúseností s vašou rúrou. Možno vám postačí nižšia teplota, musíte si to otestovať, rožky by mali byť svetlé aj zhora aj zdola. Rožky sa vyklápajú úplne ľahúčko.
Po vychladnutí, konce rožkov môžeme namočiť v roztopenej čokoláde.
Poznámky
Kokosové rožky pripravíte rovnako, stačí orechy zameniť kokosom. Tu je recept s fotopostupom na kokosové rožky. Rovnako jednoducho pripravíte aj makové rožky, stačí namiesto orechov pridať rovnaké množstvo mletého maku.







Recepty:
Základné ingrediencie:
- Ak chcete komentovať, prihláste sa alebo zaregistrujte
Exportovať do:- Vytlačiť
- prečítané 43361x
Komentáre
určite vyskúšam aj s bezlepkovou múkou, vypadajú super,

S klasickou múkou musia byť ešte lepšie, ale som rada, že sa zadarili aj s bezlepkovou múkou.
Najlepsie je obycajne maslo.
dobrý den do orechových ide hladká muka a do kokosových polohrubá muka
Podla mna je to jedno, ked fungovali s bezlepkovou mukou, bude dobra aj polohruba aj hladka. Piekla som ich aj s klasickou mukou.
Kym som nebola bezlepkova, doma som mala vzdy len polohrubu muku a s nou piekla vsetko. 