Orechové rožky

Popis

Prvýkrát som robila fúkané rožky, ak nerátam časy keď som ich piekla s mamkou. To sme používali formičky na oriešky. Do rožkov sme sa pustili odvážne  s mojou mladšou dcérou. Ubrali sme cukru a riskla som to aj s bezlepkovou múkou. Aké musia byť výborne s klasickou, keď po týchto sa len zaprášilo. Úsmev

Orechové rožky - recept

Zhrnutie

Výnos
Porcie
Čas prípravy
20 minút
Čas varenia / pečenia
1 hod
Celkový čas
1 hod, 20 minút

Ingrediencie

250gramovmletých orechov
200gramovhladkej múky (použila som bezlepkovú)
1čajová lyžičkasóda bicarbona
500gramovpraskový cukor (ja som dala 400g)
250gramovmasla
100gramovčokoládová poleva

Inštrukcie

Cukor s múkou a sódou preosejeme, zmiešame s orechmi a pridáme maslo. Keďže toho bolo veľa, dala hmotu najprv premiešať v robote s hnetacou metličkou a potom už raz dva vymiesila cesto. Cestom plníme formičky na rožky, nevymasťujeme ich, postačí maslo v ceste. Cesta dávame tak aby bolo zarovnané s okrajom formičky. Pečieme pri teplote cca 170°C cca 12-15 minút, alebo podľa skúseností s vašou rúrou. Možno vám postačí nižšia teplota, musíte si to otestovať, rožky by mali byť svetlé aj zhora aj zdola. Rožky sa vyklápajú úplne ľahúčko. Hambím sa

Po vychladnutí, konce rožkov môžeme namočiť v roztopenej čokoláde.

Poznámky

Kokosové rožky pripravíte rovnako, stačí orechy zameniť kokosom. Tu je recept s fotopostupom na kokosové rožky. Rovnako jednoducho pripravíte aj makové rožky, stačí namiesto orechov pridať rovnaké množstvo mletého maku.

Orechové rožky - recept postup 1
Orechové rožky - recept postup 2
Orechové rožky - recept postup 3
Orechové rožky - recept postup 4
Orechové rožky - recept postup 5
Orechové rožky - recept postup 6
Orechové rožky - recept postup 7

Recepty: 

Základné ingrediencie: 

0
Vaše hodnotenie: Žiadne
0
Bez hodnotení

Komentáre

určite vyskúšam aj s bezlepkovou múkou, vypadajú super, Hambím saKvietok

S klasickou múkou musia  byť ešte lepšie, ale som rada, že sa zadarili aj s bezlepkovou múkou.

Prosim vas ake maslo tam treba dat?? Obyčajne maslo?? Alebo heru heliu a im podobne??

Najlepsie je obycajne maslo.Úsmev

dobrý den do orechových ide hladká muka a do kokosových polohrubá muka

Podla mna je to jedno, ked fungovali  s bezlepkovou mukou, bude dobra aj polohruba aj hladka. Piekla som ich aj s klasickou mukou.  Hambím sa Kym som nebola bezlepkova, doma som mala vzdy len polohrubu muku a  s nou piekla vsetko. Úsmev

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.