
Kamila | Fúkané makové rožky
Rozhodla som sa, že keď fúkané rožky fungujú s orechmi, kokosom, budú aj s makom. Zľahka som upravila pôvodný recept a výsledok bol výborný. Opäť sa rozplývali v ústach a to dokonca aj s bezlepkovou múkou. ;)
200 | gramov | mletý mak |
250 | gramov | bezlepková múka |
250 | gramov | maslo |
400 | gramov | práškový cukor |
1 | čajová lyžička | sóda bikarbóna |
150 | gramov | tmavá čokoládová poleva |
Cukor s múkou a sódou preosejeme, zmiešame s mletým makom a pridáme zmäknuté maslo. Je toho dosť veľa, preto dávam hmotu najprv premiešať v robote s hnetacou metličkou a potom už raz dva vymiesim cesto.
Cestom plníme formičky na rožky, nevymasťujeme ich, postačí maslo v ceste. Cesta dávame tak aby bolo zarovnané s okrajom formičky. Pečieme pri teplote cca 160°C-170°C cca 12 - 15 minút, alebo podľa skúseností s vašou rúrou. Možno vám postačí nižšia teplota. Rožky skoro samé vyskakovali z formičiek. Z rúry ich vyberáme, hneď ako chytia ľahučký nádych, ale stále by mali byť svetlé.
Po vychladnutí, konce rožkov môžeme namočiť v roztopenej čokoláde. Pristane im aj svetlá aj tmavá čokoláda.
Tu nájdete recept na orechové rožky a tu na kokosové.

Kamila

Kamila

Kamila

Kamila

Kamila

Kamila

Kamila

Kamila
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
tak toto vyzerá super,robím orechové aj kokosové,tak dnes vyskúšam tieto,ďakujem za recept.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Robila som ich a sú výborné,len moje nie sú také pekné,mám ich diekrované
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
prosím vás, akú bezlepkovú múku ste použili?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Novalim promix tmavu univerzalnu
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Podla tohto receptu https://nanicmama.sme.sk/drobne-pecivo/kokosove-rozky, som robila uz niekolko krat, aj s klasickou , aj s bezlepkovou mukou, vzdy sa podarili, asi to zavisi aj od rury, mozno sa treba skusit vyhrat s casom a teplotou. Skuste trochu ubrat z teploty, vyberat ich treba hned, ked okraje zacnu chytat zlaty nadych.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ďalšie recepty
Kokosové laskonky s kávovým krémom
Martuška 123 | Kokosové laskonky s kávovým krémom
Kokosové laskonky s kávovým krémom
Chrumkavé kokosové laskonky s lahodným kávovým krémom. Tradičný recept na sviatočné pečenie, ktorý si zamilujete.
Biele špice
Bejč | Recept na biele špice
Biele špice
Lahodné biele špice, ktoré sú veľkou konkurenciou tým klasickým tmavým.