Popis
Fantastický kokosový zákusok

Zhrnutie
Výnos | |
---|---|
Čas prípravy | 1 hod |
Čas varenia / pečenia | |
Celkový čas | 1 hod |
Ingrediencie
Inštrukcie
Korpus: 5 bielkov 5 PL práškového cukru 100 g špeciálnej múky 120 g kokos 1 ČL prášok do pečiva 3 dl studené mlieko na zaliatie upečeného korpusu (ja som ho prevarila a nechala vychladnúť)
Plnka: ½ l mlieka 5 žĺtkov 5 PL zlatého klasu 1 vanilkový cukor 200 g kryštálového cukru (môže byť aj menej, ja som dala 100 g) 250 g masla 100 g práškového cukru 2 smotany na šľahanie (dávala som len jednu)
Postup:
Korpus: Bielky s cukrom vyšľaháme, pridáme múku, kokos a prášok do pečiva. Premiešame a vylejeme na vymastený a vysypaný plech. Pečieme cca 20 min. pri 180˚C. Ešte horúce polejeme studeným mliekom až kým nevsiakne.
Plnka: V mlieku si vyšľaháme žĺtky, zlatý klas, cukor a vanilku. Spolu povaríme niekoľko minút a necháme vychladnúť. Osobitne vymiešame maslo s práškovým cukrom a postupne spojíme s vychladnutým pudingom.
Natrieme na kokosový korpus, na vrch dáme vyšľahanú šľahačku. Ja som ešte mierne posypala po šľahačke kokos.
Recepty:
Základné ingrediencie:
- Ak chcete komentovať, prihláste sa alebo zaregistrujte
Exportovať do:- Vytlačiť
- prečítané 27993x
Komentáre
ta muka polohruba? inak vyzera super ze by som ho hned vyskusala,mam vypekat





Ďakujem veľmi pekne za recept.




mňam
mňam 
akurát pečiem korpus, len cesto mám veľmi tenulinké, to je dávka na klasický plech, či menší? a ešte keď som cesto vymiešala, mala som ho veľmi tuhé, vôbec sa mi nelialo, to má byť také? uvidím, čo z toho vykúzlim...
... plech mám 28 x 40 vonkajší rozmer, a cesto sa nelialo roztierala som ho.. nech sa dobre vydarí a ešte viac chutí...
ja som ho tiež rozotierala, len som sa zľakla, či soom niečo nedomrvila
koláčik už je skoro zjedený a je veľmi chutný, ďakujem
mnaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaam





super sú

ďakujem za recept 


nieto za čo, teší ma že chutia
Vyzerá super ten recept, vyskúšam. Ale neviem čo je to vlastne tá špeciálna múka? Kde sa to dá kúpiť?
To bude pravdepodobne hladká špeciál
kde je napísané extra špecial 00, nie tá T650
Hladká špeciál 00 extra - v modrom balení
nemyslela som, že vznikne problém.
Ja som už staršia generácia
Pekný večer
Ja som zase mladšia generácia, ešte nemám toľko skúseností s pečením. Ďakujem veľmi pekne za pomoc.
...ja si už 10 rokov hovorím že mám 27



Veruže aj mne dlho trvalo kým som prišla na všetky tie názvy a vychytávky
Dneska som ho piekla a cesto ostalo také tuhé a tvrdšie a je aj dosť tenké.
Netuším prečo