
kombinácia mak, jablká a čokoláda je jednoducho úžasná
6 | kusy | vajce |
250 | gramov | kryštálový cukor |
300 | gramov | polohrubá múka |
2 | decilitre | olej |
2 | decilitre | voda |
1 | čajová lyžička | prášok do pečiva |
150 | gramov | mletý mak |
1 | kilogram | jablká |
Poleva: | ||
100 | gramov | čokoláda |
100 | gramov | Hera |
1 | čajová lyžička | olej |
Žĺtka vyšľaháme s cukrom do peny, pridáme olej, vlažnú vodu a postupne primiešame múku. Z bielok vyšľaháme tuhý sneh a jemne ho vmiešame do masy. Asi 1/3 cesta odoberieme a primiešame mletý mak.
Jablká nastrúhame a pokiaľ sú moc šťavnaté, tak z nich vyžmýkame šťavu. Dáme ich na dno plechu, ktorý si vyložíme papierom na pečenie. Na jablká dáme makové cesto a na to svetlé cesto.
Pečieme asi 35-40 min. na 180 stupňoch. Po upečení a takmer vychladnutí koláč preklopíme a polejeme čokoládovou polevou, ktorú si pripravíme z čokolády, Hery a oleja.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty