Katarínske rezy

Popis

Výborný orechový zákusok vhodný na svadby a iné oslavy.

Katarínske rezy - recept

Zhrnutie

Výnos
52KS
ZdrojvARENIE mARKíZA
Čas prípravy
5 minút
Čas varenia / pečenia
Celkový čas
5 minút

Ingrediencie

Inštrukcie

Kakaový korpus 2x:

Na plytkom plechu upečieme dve kakaové piškóty, každú z 5 vajec, 5 PL hladkej múky, 5 PL cukru, 5 PL kakaa a 1 prášku do pečiva. 

Orechové cesto:

upečieme z 8 bielkov, 260 g orechov (len nasekať, nemlieť, aby bolo v ceste vidieť kúsky orechov), 300 g práškového cukru, 100  g hrozienok, 4 PL hladkej múky, 4 PL oleja. Bielky vyšľaháme s cukrom na tuhý sneh, pridáme  orechy, ktoré sme predtým mierne opražili na suchej panvici, primiešame hladkú múku, hrozienka a olej.  Cesto vylejeme na hlboký plech a upečieme. 

Krém:

6 vajec, 300 g cukru, 1 vanilka. Všetko vyšľaháme nad parou, po vychladnutí spojíme s 500 g masla a 2 PL suchej kávy (dobrá kombinácia s orechmi).

Postup:

Na jednu kakaovú piškótu natrieme polovicu krému, položíme orechové cesto, ktoré natrieme druhou polovicou krému.  Na to položíme druhú kakaovú piškótu a na vrch dáme čokoládu. 

Nech sa podarí:)

Katarínske rezy - recept postup 1

Recepty: 

Základné ingrediencie: 

0
Vaše hodnotenie: Žiadne
0
Bez hodnotení

Komentáre

najlepší zákusok TlieskamTlieskamTlieskamTlieskam

podobný robievam už roky, len spodná a vrchná platna je robená z kakaového salajkového cesta , sú fakt ÁnoÁnoVyplazený jazykVyplazený jazyk

super.. Zlomené srdceZlomené srdceZlomené srdce

ÁnoÁnoÁnoÁno

poznám,je mňamkový! ÁnoTlieskamÁnoTlieskamÁnoTlieskamÁnoTlieskamÁnoTlieskamÁnoTlieskam

Keli chcem sa spýtať na akých veľkých plechoch to pečieš? Mozeš napísať rozmery? Vyzerá fantasticky, rada by som ho vyskúšala na sobotu.
Dakujem Monika Slnko

Monika ja to pečiem na ešte tých starších klasických plechoch.Myslím že rozmer 30 x40 plytký a snehové cesto na hlbokom.Je moooooooccc dobrýýýýýýýýýý BozkávamBozkávam

Magduška tento koláč mam vyskúšať vyzerá fantasticky ÁnoÁnoÁnoÁnoÁnoBozkávamBozkávamBozkávamBozkávamBozkávamBozkávamBozkávam

Ano Helka to je on.Neboj sa ho je jednoduchý ale véééééééélmi mnam Vyplazený jazykVyplazený jazykVyplazený jazykVyplazený jazykVyplazený jazyk

prosím Ťa, aký Hambím sa stupeń pečenia používaš pri pečení snehového cesta (150°C)?
Dík moc za odpoveď.

Keli dakujem ti za odpoved Slnko , si veľmi zlatá. Ja mám pred rokom kupenu novú rúru na pečenie, a tam sú také vačšie plechy. Aspon mne sa tak zdá. Tak som nemala odhad, že či to bude v tom plechu dobré upiecť. Má rozmery 32 x 35, tak si myslím, že to môžem v pohode v tom upiecť.
A ešte ako dlho to pečieš? A aj mna by zaujímal stupen pečenia toho snehového cesta.
Prepáč , že ťa otravujem

Monika pečiem to ako klasickú piškotu,lebo to snehové cesto je ako piškota,lebo je tam múka.Nie je tam rozdiel v pečení ,aby ste sa nemýlili,nie je to ako penový plát je to krásna snehová piškota s orechami a hrozienkami.Mnoho zdaru.

tento zákusok je úžasný,tiež ho robievam,mňam Vyplazený jazykVyplazený jazykVyplazený jazykTlieskamTlieskamTlieskamÁnoÁnoÁno

Magduška dákujem zo Zlomené srdceZlomené srdceZlomené srdceZlomené srdceZlomené srdceZlomené srdceZlomené srdceBozkávamBozkávamBozkávamBozkávamBozkávam

super,zase nieco nove vyskusat TlieskamTlieskamTlieskamVyplazený jazykVyplazený jazykVyplazený jazykVyplazený jazyk Uz aj idem piect,dcera bude mat po veceri.Uz teraz sa mi zbiehaju slinky ked to citam...

je úžasný ja ho pekávam už dlho ÁnoÁnoÁnoTlieskamTlieskamTlieskamVyplazený jazykVyplazený jazykSlnkoSlnko

tie piškoty upiect z 5vajec obidve alebo každu...dakujem KvietokKvietokKvietok

2x po 5 vajec Bozkávam

Keli koláčik som odskúšala. Dopadlo to super, všetko sa zjedlo.
Dakujem veľmi pekne za rady.
Monika Slnko

ÁnoÁnoÁnoÁnoÁnoÁnoÁnoÁnoÁnoÁno

Magduška ahoj koláče sa vydarili a sú výborne Vyplazený jazykVyplazený jazykVyplazený jazykVyplazený jazykVyplazený jazykBozkávamBozkávamBozkávamBozkávamBozkávamZlomené srdceZlomené srdceZlomené srdceZlomené srdceZlomené srdce D Kvietok A Kvietok K Kvietok U Kvietok J Kvietok E Kvietok M KvietokKvietokKvietokKvietokKvietokKvietok

koláč vyzerá fantasticky. chcem sa opýtať, do plnky idú celé vajcia alebo len žĺtka, ktoré mi zostali po snehovom ceste??? Určite ho chcem vyskúšať Vyplazený jazykVyplazený jazykVyplazený jazyk Ďakujem Zlomené srdce

ja som robila s celých vajíčok. BozkávamBozkávam

Tak ten určite vyskúšam,vyzerá dobre. TlieskamTlieskamTlieskamTlieskamTlieskamTlieskam

robila som presne podľa receptu. Môžem tento zákusok ohodnotiť ozaj ako vynikajúci.Odporúčam. Ďakujem za dobrý receptík. Ešte nejaký môžeš odporučiť? ÁnoÁnoÁnoÁnoÁno

Kali62 vďaka za receptík,mocsa páčil Zlomené srdce Anka

ÁnoÁnoÁno

ÁnoÁnoÁnoÁnoÁnoÁnoÁnoÁno

Da sa recept aj vytlacit? Zlomené srdceÚsmevVáľam sa od smiechu po podlahe

Vraj sa to kdesi aj tlačiť dá, ale ja si skopírujem do Wordu a tlačím odtiaľ.

"Vraj sa to kdesi aj tlačiť dá..." Váľam sa od smiechu po podlahety ma zabiješVáľam sa od smiechu po podlahe

Už je pod receptom funkcia Vytlačiť - je to len samotný recept s obrázkom, bez diskusie, bez všetkého okoloÁno

Ešte že ťa mám Veľký úsmevVeľký úsmev

Aj som to hneď skúsila, ale  vo Worde si môžem upravovať text aj obrázok a tuto mi to len také malé písmenká vytlačí. Musím kuky leštiť aby som videla a hentam aj cez zapackané vidím Veľký úsmev

Tento zákusok vyzerá úžasne, chcela by som ho vyskúšať, ale potrebujem poradiť. Prosím Vás tie bielky s cukrom v tom strednom orechovom pláte sa šlahajú nad parou či nie? A ešte sa spýtam, na tie čokoládové piškoty sa vajíčka šlahajú celé alebo sa zvlášť oddelujú bielka od žltkov a nakoniec sa vmieša sneh? dakujem krásne za radyHambím sa

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.