Schwarzwaldská višňová torta

Popis

Torta z Čierneho lesa
Schwarzwaldská višňová torta - recept

Zhrnutie

Výnos
Porcie
Zdrojrecept je možné nájsť v mnohých knihách a časopisoch, všade iný...
Čas prípravy
5 minút
Čas varenia / pečenia
Celkový čas
5 minút

Ingrediencie

1 vanilkový cukor alebo dreň z 1/2 vanilkového struku
70g pomletých mandlí /alebo orechov/
50g múky, 50g maizeny, 1 prášok do pečiva
plnka: 1 pohár višňového kompótu, 40g cukru, škoricová tyčinka,
2 vrchovaté Čl maizeny /gustin, môže byť aj solamyl/
3/4 l sladkej smotany, 60g pr. cukru
3 ks smeta-fix alebo 1ks želatínový stužovač /obe dr.oetker/
griotka /príp. čerešňovica/, čokoládové hoblinky, kokteilové čerešne
maslo 100g, krupicový cukor 100g, 4 vajcia, 100g čokolády

Inštrukcie

Všetky suroviny musia byť izbovej teploty. Maslo, cukor, vanilku vymiešame do penista, pridáme rozpustenú čokoládu /nie horúcu/. Postupne pridáme vajcia, mandle, preosiatu múku s maizenou a práškom do pečiva. Cesto dáme do 26 cm tortovej formy a pečieme 30 - 40 min. Upečený korpus necháme odležať 12 hodín, potom ho 2x vodorovne rozrežeme. Višne precedíme. 1/4 l šťavy z kompótu povaríme chvíľu s cukrom a škoricou, ktorú nakoniec vyberieme. Maizenu zmiešame s troškou studenej vody a zahustíme ňou šťavu. Zmes necháme zovrieť. Višne pridáme do vriacej šťavy a opatrne premiešame. Prevaríme, odstavíme zo sporáka a necháme vychladnúť. Natuho vyšľaháme smotanu s cukrom a so Smeta-fixom /alebo použijeme želatínový stužovač podľa návodu/. Spodný plát cesta pokropíme griotkou, natrieme tenkou vrstvou šľahačky. Na túto vrstvu nastriekame vreckom od okraja po stred 4 šľahačkové kružnice, medzi ktoré potom naukladáme višňovú zmes. Prikryjeme druhým plátom a všetko zopakujeme. Priložíme tretí plát, potrieme ho šľahačkou rovnako ako aj boky torty. Na vrch nastriekame 16 šľahačkových kopčekov, na ktoré položíme koktailové čerešne, prípadne višne z kompótu alebo v sezóne čerstvé višne. Boky a stred torty ozdobíme čokoládovými hoblinami.

Poznámky

Aby nás neotravovali kôstky z višní, tak som ich odkôstkovala, v receptoch však všade pracujú s celými višňami. Už som tiež videla v Lidl kompót z odkôstkovaných višní.

Recepty: 

Základné ingrediencie: 

0
Vaše hodnotenie: Žiadne
0
Bez hodnotení

Komentáre

nespráva sa to úplne normálne, prehadzuje stále riadky, takže v ingredienciách posledný riadok je v skutočnosti úplne prvý riadok a tie suroviny patria do cesta, nie do plnky(cake)

Toto je senzačná torta. Občas si ju doprajem v cukrárni.

Ďakujem za recept, podarilo sa a veru aj veľmi chutilo. Slnko

idem sa podeliť so skusenostou, ide ma poraziť, mne sa korpus vôbec nepodaril, išla som presne podla receptu a korpus ked som vytiahla z rury, tak mi cely stred spadol dovnutra,a ked som ju rozrezala tak cela sa rozpadavala a ked som ju naplnila, tak mi všetky boky z tej torty odpadli, čo som spravila zle? lebo išla som presne podla navodu, a piekla som 40 min na 180 stupnov, ale ten korpus je cely rozpadnuty. poradte do buducna!dakujem SmútokSmútokSmútok

ja presne po týchto skúsenostiach si cesto rozdelím podľa množstva a pečiem každý korpus osobitne. Len musím pri prvom odhadnúť čas pečenia. Ani s rezaním nemám dobré skúsenosti - niesom až taká šikovná, tak to pečiem zvlášť všetko a vyhovuje mi to tak. Vyhnem sa týmto problémom.

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.