Fantastická čokoládovo-ovocná torta bez múky

Pridal/a Kamila

Recept s fotopostupom na efektnú čokoládovú tortičku s letným ovocím a smotanovým krémom. Podľa tohto receptu pripravíte aj veľmi jednoduchú a pritom božskú roládu.

Fantastická čokoládovo-ovocná torta bez múky - recept
Výnos
Porcie
Čas prípravy
Čas varenia / pečenia
Celkový čas

Ingrediencie

Korpus:
7kusyvajce
7polievkové lyžicetrstinový cukor
4polievkové lyžicekakao
1⁄2balíkprášok do pečiva
Smotanový krém:
500gramovmascarpone
200millilitrovšľahačková smotana
2čajové lyžičkypráškový cukor
1čajová lyžičkavanilkový extrakt
1polievková lyžicacitrónová šťava
Čokoládové ganache:
100gramovhorká čokoláda
50millilitrovšľahačková smotana
500gramovovocie

Inštrukcie

Korpus:

Bielka vyšľaháme s polovicou cukru do snehu, žĺtka so zvyšným cukrom do peny. Kakao zmiešame s práškom do pečiva. Všetko spolu zľahka spojíme, kakao je lepšie preosiať.

Hmotu rozotrieme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme pri teplote cca 190°C cca 20 minút, alebo podľa skúsenosti so svojou rúrou.

Po upečení dáme dole z korpusu papier na pečenie a necháme vychladnúť. Ak robíme len roládu, ešte horúci korpus zrolujeme s druhým papierom na pečenie.

Smotanový krém:

Mascarpone vyšľaháme so šľahačkou, cukrom  a citrónovou šťavou. 

Ovocie: 

Ovocie očistíme, opláchneme a vysušíme. Višne odkôstkujeme a rozpolíme. Asi by bolo ideálne zľahka primiešať ovocie ku krému. Ak nemáte čerstvé ovocie, môžete použiť aj zavárané.

Ganache:

Smotanu zohrejeme nad parou a do horúcej nalámeme čokoládu a necháme rozpustiť. Ak sa vám zdá husté, môžete pridať ešte smotanu, alebo len trochu mlieka. Ja vždy experimentujem.

Dokončenie

Korpus pozdĺžne rozrežeme na štyri rovnaké časti, možno by bolo lepšie aj na 5 častí. Na to rozotrieme krém a rovnomerne rozdelíme ovocie. Trochu krému si necháme na potretie vrchu torty. Asi šikovnejšie je až v tejto fáze rozrezať korpus.

Ovocie treba viac zatlačiť do krému, alebo ešte lepšie zamiešajte ho do krému pred rozotieraním na korpus. Torta tak bude lepšie držať tvar. Opatrne začneme rolovať prvý pás korpusu. Pripojíme k nemu druhý pas.

Takto zrolovaný korpus si uložíme na podnos. Opatrne zboku k nemu postupne dookola priložíme ďalšie dva pásy. Okolo korpusu stiahnem rafik. Ak sa otvára, spevníte ho šnúrkou. Na  vrch torty rozotrieme zvyšný krém a dáme na pár hodín do chladničky.

Na schladenú tortu rozotrieme ganache, len tak ležérne, necháme stekať po okrajoch. (je som robila ganache z dvojnásobnej dávky, ale mala by stačiť aj polovica) Opäť dáme stuhnúť  do chladničky. Na záver ozdobíme ovocím podľa fantázie.

Poznámky

Ak sa vám nechce hrať s takouto tortičku pripravte si jednoduchú božskú roládu. Ak chcete aby vaša torta vyzerala profesionálnejšie, upečte si ešte okrúhly korpus, ktorý prerežete napoly a umiestnite na spodok (potrieme krémom) a vrch torty. Vtedy je lepšie plát rozdeliť na 5 užších častí.

Fantastická čokoládovo-ovocná torta bez múky - recept postup 1
Fantastická čokoládovo-ovocná torta bez múky - recept postup 2
Fantastická čokoládovo-ovocná torta bez múky - recept postup 3
Fantastická čokoládovo-ovocná torta bez múky - recept postup 4
Fantastická čokoládovo-ovocná torta bez múky - recept postup 5
Fantastická čokoládovo-ovocná torta bez múky - recept postup 6
Fantastická čokoládovo-ovocná torta bez múky - recept postup 7
Fantastická čokoládovo-ovocná torta bez múky - recept postup 8
Fantastická čokoládovo-ovocná torta bez múky - recept postup 9
Fantastická čokoládovo-ovocná torta bez múky - recept postup 10
Fantastická čokoládovo-ovocná torta bez múky - recept postup 11
Fantastická čokoládovo-ovocná torta bez múky - recept postup 12
Fantastická čokoládovo-ovocná torta bez múky - recept postup 13
Fantastická čokoládovo-ovocná torta bez múky - recept postup 14
Fantastická čokoládovo-ovocná torta bez múky - recept postup 15

Recepty: 

Vaše hodnotenie: Žiadne
4.72222
Priemer: 4.7 (18 hlasy)

Sezónne recepty

 

Tortyodmamy.sk

Pochváľte sa svojimi tortami, pridajte obrázok, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, podeľte sa o fotopostup na sladké tvorenie vo fotopostupe, podeľte sa o svoj recept, Odporúčame využívať Posledné príspevky. Tu nájdete Rady pre začiatočníkov. Dodržujte, prosím, Etický kódex.