Recept s fotopostupom na extra čokoládovu (mouse - penovú?) tortičku. Vďaka kombinácii krému s tvarohom a s višňam nie je vôbec "ťažká", priam božská.

Výnos | |
---|---|
Čas prípravy | 30 minút |
Čas varenia / pečenia | 50 minút |
Celkový čas | 1 hod, 20 minút |
Ingrediencie
Korpus: | ||
5 | kusy | vajce |
5 | polievkové lyžice | trstinový cukor |
3 | polievkové lyžice | bezlepková múka |
2 | polievkové lyžice | kakao |
1 | čajová lyžička | prášok do pečiva |
Ganache: | ||
180 | mililitrov | smotana na šľahanie |
200 | gramov | horká čokoláda |
Čokoládový krém: | ||
250 | mililitrov | šľahačková smotana |
250 | gramov | jemný tvaroh |
1 | polievková lyžica | med |
Dokončenie: | ||
500 | gramov | višne |
Inštrukcie
Korpus:
Bielka s cukrom vyšľaháme do tuhého snehu. Na záver krátko prišľaháme po jednom žĺtku a už zľahka ručne preosiatu múku zmiešanú s kakao, práškom do pečiva.
Pečieme v okrúhlej forme (moja mala priemer 24 cm) vystlanej papierom na pečenie pri teplote cca 170°C (možno vám postačí aj 160°C) cca 50 minút, alebo podľa skúsenosti so svojou rúrou. Necháme vychladnúť.
Čokoládová náplň:
ganache - 180 ml smotany na šľahanie zohrejeme skoro do varu a zalejeme ňou nalámanú čokoládu. Necháme chvíľu postáť a potom dôkladne premiešame. Necháme vychladnúť.
Smotanu na šľahanie 250 ml s medom vyšľaháme do tuha a už len zľahka primiešame tvaroh a na záver cca 2/3 ganache. Zvyšok si necháme na dekorovanie torty.
Dokončenie:
Čerešne umyjeme, odkôstkujeme. Korpus prerežeme napoly. Spodnú časť potrieme tenkou vrstvou krému, na ktorú rozložíme nahusto višne, ktoré prekryjeme ďalšou vrstvou krému.
Prekryjeme druhým korpusom. Tortu potrieme krémom podľa potrebu aj boky. Dáme schladiť do chladničky.
Zvyšné ganache, môžeme krátko nahriať nad parou a použijeme ako polevu na vrch torty, prípadne vytvoríme stečený efekt a ozdobíme zvyšnými višňami. Fantázii sa medze nekladú. Dáme stuhnúť do chladničky.









Recepty:
Základné ingrediencie:
- prečítané 24458x
- Pridať nový komentár