reklama

Extra čokoládová torta s čerešňami

Pridal/a Kamila dňa 04. 07. 2015 - 17:43 - Recepty Kamila
Extra čokoládová torta s čerešňami, Recepty na torty, Kamila

Kamila | Extra čokoládová torta s čerešňami


reklama

Recept s postupom na menšiu čokoládovú bombu. ÚsmevAj také občas treba. Čerešne a čokoláda jednoducho patria k sebe.

Ingrediencie

Korpus:
250 gramov horká čokoláda
120 gramov maslo
110 gramov bezlepková múka
1⁄2 balík prášok do pečiva
4 kusy vajce
150 gramov trstinový cukor
Náplň:
250 gramov jemný tvaroh
250 millilitrov šľahačková smotana
1 kus vanilkový cukor
Ganache:
100 gramov horká čokoláda
150 millilitrov šľahačková smotana
Ostatné:
500 gramov čerešne

Postup

Korpus: Čokoládu s maslom roztopíme nad parou a necháme vychladnúť. Vajíčka vyšľaháme s cukrom do peny. Zľahka k nej primiešame múku s polovicou prášku do pečiva a vychladenú čokoládu. Ak nepečiete bezlepkovú verziu, použite bežnú polohrubú múku.

Cesto rozotrieme do dvoch foriem vystlaných papierom na pečenie. Moje mali 20 cm, ale môžete použiť aj väčšie, prípadne upiecť v jednej forme, vtedy treba piecť dlhšie. Ja som piekla korpusy pri teplote 190°C cca 30 minút.

Odporúčam riadiť sa skúsenosťami so svojou rúrou, prípadne otestovať korpus špajdľou.

Korpusy necháme chvíľu vychladnúť, dáme dole z formy. Opatrne, cesto je krehkejšie na štýl brownies.

Ganache: Smotanu s čokoládou roztopíme nad parou, necháme vychladnúť a uložíme aspoň na hodinu do chladničky.

Ja som to prehnala so smotanou, moja ganache bola ako poleva, vaša by mohla byť ako hustejší krém, potom čo postojí dostatočne v chladničke.

Náplň: Šľahačkovú smotanu vyšľaháme s cukrom do tuha a na nižších otáčkach primiešame jemný tvaroh.

Plnenie: Korpus natrieme tenkou vrstvou smotanovej náplne, rozložíme na ňu umyté a odkôstkované polovice čerešní a na ne rozotrieme zvyšnú náplň. Prekryjeme druhým korpusom. Kým nám stuhne ganache, dáme chladiť tortu do chladničky. Korpus môžete pokvapkať aj čerešňovým likérom ak máte radi. 

Na vrchný korpus rozotrieme "ležérne!" čokoládový krém, keď dočkáte jeho  stuhnutia, ak máte polevu ako ja necháme ju stekať po bokoch. Vrch ozdobíme celými čerešňami. Môžeme ešte posypať práškovým cukrom.

Doplňujúce obrázky
Extra čokoládová torta s čerešňami, Recepty na torty, Kamila, 1

Kamila

Extra čokoládová torta s čerešňami, Recepty na torty, Kamila, 2

Kamila

Extra čokoládová torta s čerešňami, Recepty na torty, Kamila, 3

Kamila

Extra čokoládová torta s čerešňami, Recepty na torty, Kamila, 4

Kamila

Extra čokoládová torta s čerešňami, Recepty na torty, Kamila, 5

Kamila

Extra čokoládová torta s čerešňami, Recepty na torty, Kamila, 6

Kamila

Extra čokoládová torta s čerešňami, Recepty na torty, Kamila, 7

Kamila

Výnos
1 torta
Celkový čas
1 hod
Čas prípravy
30 minút
Čas varenia / pečenia
30 minút

reklama


reklama

marycka, Po, 06. 07. 2015 - 13:44

super skusim.Kamilka este sa chcem opytat.volakedy tu pri recepte bolo,ze vytlacit.stlacila som a uz sa mi vytlacil recept.bolo to super pre take talenty ako som ja.preco to chyba?dakujemTorta

Kamila, Po, 06. 07. 2015 - 19:49

Musim zistit ci to umoznuje nova verzia redakcneho systemu.

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama