
Kamila | Extra čokoládová torta s čerešňami
Recept s postupom na menšiu čokoládovú bombu. Aj také občas treba. Čerešne a čokoláda jednoducho patria k sebe.
Ingrediencie
Korpus: | ||
250 | gramov | horká čokoláda |
120 | gramov | maslo |
110 | gramov | bezlepková múka |
1⁄2 | balík | prášok do pečiva |
4 | kusy | vajce |
150 | gramov | trstinový cukor |
Náplň: | ||
250 | gramov | jemný tvaroh |
250 | millilitrov | šľahačková smotana |
1 | kus | vanilkový cukor |
Ganache: | ||
100 | gramov | horká čokoláda |
150 | millilitrov | šľahačková smotana |
Ostatné: | ||
500 | gramov | čerešne |
Postup
Korpus: Čokoládu s maslom roztopíme nad parou a necháme vychladnúť. Vajíčka vyšľaháme s cukrom do peny. Zľahka k nej primiešame múku s polovicou prášku do pečiva a vychladenú čokoládu. Ak nepečiete bezlepkovú verziu, použite bežnú polohrubú múku.
Cesto rozotrieme do dvoch foriem vystlaných papierom na pečenie. Moje mali 20 cm, ale môžete použiť aj väčšie, prípadne upiecť v jednej forme, vtedy treba piecť dlhšie. Ja som piekla korpusy pri teplote 190°C cca 30 minút.
Odporúčam riadiť sa skúsenosťami so svojou rúrou, prípadne otestovať korpus špajdľou.
Korpusy necháme chvíľu vychladnúť, dáme dole z formy. Opatrne, cesto je krehkejšie na štýl brownies.
Ganache: Smotanu s čokoládou roztopíme nad parou, necháme vychladnúť a uložíme aspoň na hodinu do chladničky.
Ja som to prehnala so smotanou, moja ganache bola ako poleva, vaša by mohla byť ako hustejší krém, potom čo postojí dostatočne v chladničke.
Náplň: Šľahačkovú smotanu vyšľaháme s cukrom do tuha a na nižších otáčkach primiešame jemný tvaroh.
Plnenie: Korpus natrieme tenkou vrstvou smotanovej náplne, rozložíme na ňu umyté a odkôstkované polovice čerešní a na ne rozotrieme zvyšnú náplň. Prekryjeme druhým korpusom. Kým nám stuhne ganache, dáme chladiť tortu do chladničky. Korpus môžete pokvapkať aj čerešňovým likérom ak máte radi.
Na vrchný korpus rozotrieme "ležérne!" čokoládový krém, keď dočkáte jeho stuhnutia, ak máte polevu ako ja necháme ju stekať po bokoch. Vrch ozdobíme celými čerešňami. Môžeme ešte posypať práškovým cukrom.

Kamila

Kamila

Kamila

Kamila

Kamila

Kamila

Kamila
Musim zistit ci to umoznuje nova verzia redakcneho systemu.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
super skusim.Kamilka este sa chcem opytat.volakedy tu pri recepte bolo,ze vytlacit.stlacila som a uz sa mi vytlacil recept.bolo to super pre take talenty ako som ja.preco to chyba?dakujem