Pralinkové rezy

Popis

Voľakedy som si ich kupovala v cukrárni, teraz ich pečiem pre moju rodinu a na slávnostné príležitosti. Sú vynikajúceKvietok

Pralinkové rezy - recept

Zhrnutie

Výnos
10
Zdrojmoje recepty
Čas prípravy
1 hod, 10 minút
Čas varenia / pečenia
1 hod, 10 minút
Celkový čas
2 hod, 20 minút

Ingrediencie

8kusyvajcia(piškóta žltá 2x)
12polievkové lyžicejemný kryštálový cukor
12polievkové lyžicepolohruba muka
4polievkové lyžicevoda
2čajové lyžičkyprášok do pečiva
8kusyvajcia(piškóta kakaová 2x)
12polievkové lyžicejemný kryštálový cukor
12polievkové lyžicepolohruba muka
2polievkové lyžicevoda
2čajové lyžičkyprášok do pečiva
2polievkové lyžiceholandské kakao
600millilitrovmlieko (plnka)
2kusyzlatý klas
2polievkové lyžiceholandské kakao
50gramovhorká čokoláda
1polievková lyžicaum
2polievkové lyžicemleté vlašské orechy
250gramovmaslo
100gramovpraskový cukor
200gramovríbezľový lekvár(na potretie piškóty)
200gramovTmavá čokoládová poleva(povrch)
 trochaBiela čokoládová poleva

Inštrukcie

2x žltá piškóta zo 4 vajec

V miske vyšľaháme mixérom 4 bielky so štipkou soli, po lyžiciach zašľaháme cukor, po jednom žĺtky, vodu, preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva. Upečiem na plechu vyloženom papierom na pečenie. Rozmer plechu 30x40 cm. Teplota 180°C 15 minút. Necháme vychladnúť. Papier odstránime. Tým istým spôsobom upečieme ešte jednu piškótu.

2x kakaová piškóta zo 4 vajec

V miske vyšľaháme mixérom 4 bielky so štipkou soli, po lyžiciach zašľaháme cukor, po jednom žĺtky, vodu a preosiatu múku zmiešanú s 1 lyžicou kakaa a práškom do pečiva. Upečieme na plechu vyloženom papierom na pečenie. Rozmer 30x40 cm. Teplota 180°C 15 minút. Necháme vychladnúť. Papier odstránime.Tým istým spôsobom upečieme ešte jednu piškótu.

Plnka:

do nádoby dáme variť polovicu mlieka, v druhej polovici rozmiešame zlatý klas a vlejeme do vriaceho mlieka. Uvaríme hustý puding. Do horúceho dáme rozpustenú vychladnutú čokoládu, ktorú sme rozpustili nad parou a rozmiešame mixérom. Necháme vychladnúť. Maslo vyšľaháme s práškovým cukrom a po častiach zašľaháme vychladnutý puding, kakao, um. Trochu si odložíme na potretie povrchu, do zvyšného krému zamiešame mleté vlašské orechy.

Z každej piškóty odstránime šupku, ktorá sa vytvorila pri pečení, aby sa plnka neodlepovala.

Ukladáme nasledovne:  kakaová piškóta, polovica plnky, žltá piškóta, ríbezľový lekvár, žltá piškóta, druhá polovica plnky, kakaová piškóta. Jemne pritlačíme a zaťažíme asi na hodinu. Potom potrieme zvyšnou plnkou, ktorú sme si odložili. Polejeme rozpustenou čokoládovou polevou. Necháme stuhnúť a ozdobíme bielou čokoládovou polevou.

Odložíme do chladu. Potom pokrájame horúcim nožom na rezy. Dobrú chuť!

 

Recepty: 

Základné ingrediencie: 

0
Vaše hodnotenie: Žiadne
5
Priemer: 5 (1 hlas)
Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.