Penové rezy s karamelovým krémom

Popis

velmi dobrý a pekný rez na slávnostnú príležitosť

Penové rezy s karamelovým krémom - recept

Zhrnutie

Výnos
Porcie
Čas prípravy
2 hod
Čas varenia / pečenia
Celkový čas
2 hod

Ingrediencie

Inštrukcie

Korpus: 8 vajec, 200g pr.cukru, 90g pol.múky, 40gr. kakao, pol. pr. d. peč.

Penový plát:7 bielkov, 420 gr pr.cukru,

Krém:300gr. kr. cukru, 1 šlahačka, 250 gr masla.

Poleva: biela čokoláda. olej a na ozdobu tmavá čokoláda.

Postup:

Ja som robila cestá klasicky ako som zvyknutá, nedržala som sa receptu.Takže upiecť dve klasické kakaové piškoty.

Potom upiecť penový plát: Miešať tak aby to bolo celé dobre horúce a moj test je taký, že ked si naberiem hmotu na prst, nesmie sa tá špička s peny zvaliť/čiže nesmie bit riedke/Pečieme pri nízkej teplote vlastne sušíme ako pusinky aby to bolo vysušené čo najviac./asi 1hod/Ten doporučujem piecť v hlbokom plechu./moja skúsenosť, natrieť papier na pečenie s olejom lahšie sa to dáva dolu s papiera /Ked sa vám plát aj trochu popraská nič sa nedeje pekne to schováte pod krém.

Krém: upáliť cukor na karamel Zaliať šlahačkou pomaličky rozpustiť, vychladiť a spojiť s maslom. Može sa dať aj salkový krém myslím že to musí biť ešte lepšie.

Postup: hnedé cesto,karamel krém, penový plát,karamel krém,hnedé cesto a na vrch poliat bielou čokoládou. prajem dobrú chuť.

Recepty: 

Základné ingrediencie: 

0
Vaše hodnotenie: Žiadne
5
Priemer: 5 (1 hlas)

Komentáre

ešte som zabudla penu šlahať samozrejme nad par:-* ou.

Zlomené srdceÁnoÁnoÁnoÁnoÁnoÁnoÁnoÁnoÁnoÁnoÁnoÁnoÁnoÁnoÁnoÁnoÁnoÁnoÁnoÁnoÁnoÁnoÁnoÁnoÁnoÁnoÁnoÁnoÁnoÁnoÁnoÁnoÁnoÁnoÁnoÁnoÁnoZlomené srdceZlomené srdceZlomené srdceZlomené srdceZlomené srdceZlomené srdceZlomené srdceZlomené srdceZlomené srdceZlomené srdceZlomené srdceZlomené srdceZlomené srdceZlomené srdceZlomené srdceZlomené srdceZlomené srdceZlomené srdceBozkávamBozkávamBozkávamBozkávamBozkávamBozkávamBozkávamBozkávamBozkávamBozkávamBozkávamBozkávamBozkávamBozkávamBozkávamBozkávamBozkávamBozkávamBozkávamBozkávamBozkávamBozkávamBozkávamBozkávamBozkávamBozkávamBozkávamBozkávamKvietokKvietokKvietokKvietokKvietokKvietokKvietokKvietokKvietokKvietokKvietokKvietokKvietokKvietokKvietokKvietokKvietokSlnkoSlnkoSlnkoSlnkoSlnkoSlnkoSlnkoSlnkoSlnkoSlnkoSlnkoSlnkoSlnkoSlnkoSlnkoSlnkoSlnkoSlnkoSlnkoSlnkoSlnkoSlnkoSlnkoSlnkoSlnkoSlnkoSlnkoTlieskamTlieskamTlieskamTlieskamTlieskamTlieskamTlieskamTlieskamTlieskamTlieskamTlieskamTlieskamTlieskamTlieskamTlieskamTlieskamTlieskamTlieskamTlieskamTlieskamTlieskam

Áno s(y) u(y) p(y) e(y) r(y)
Magduška ÚsmevZlomené srdce ďakujem

TlieskamTlieskamTlieskamTlieskamTlieskamTlieskamTlieskamTlieskamTlieskamTlieskamTlieskamTlieskamTlieskamTlieskamTlieskamTlieskamTlieskamTlieskam

Magduška velka vdaka BozkávamBozkávamBozkávamBozkávamBozkávamBozkávamBozkávamBozkávamBozkávamBozkávamBozkávamZlomené srdceZlomené srdceZlomené srdceZlomené srdceZlomené srdceZlomené srdceZlomené srdceZlomené srdceZlomené srdceZlomené srdceZlomené srdce

Na tento som sa tešila. Ďakujem Zlomené srdceZlomené srdceZlomené srdceZlomené srdceZlomené srdceZlomené srdceZlomené srdceZlomené srdceZlomené srdce

Vyzera uzasne....vyskusam ho...mnam(rofl)

ÁnoÁnoÁnoÁnoTlieskamTlieskamTlieskamTlieskamTlieskamTlieskamTlieskam

odporúčam, ja ho mám pod názvom parádne karamelové rezy z receptov zo života.(y) TlieskamTlieskamTlieskamTlieskamTlieskamTlieskamTlieskamÁnoÁnoÁnoÁnoÁnoÁno

ďakujem, tento určite vyskúšam(clap) TlieskamTlieskamÁnoÁnoÁnoÁnoÁnoKvietok

super..ako dlho sa miesaju tie bielky nad parou a potom ako dlho sa ten penovy plat asi pecie a pri akej teplote?nerobila som este penovy plat..dakujem..si velmi zlata(flower) Slnko

Dadka miešať tak aby to bolo celé dobre horúce a moj test je taký, že ked si naberiem hmotu na prst, nesmie sa tá špička s peny zvaliť/čiže nesmie bit riedke/Pečieme pri nízkej teplote vlastne sušíme ako pusinky aby to bolo vysušené čo najviac./asi 1hod/:-*

super,tiež poznám z Receptov zo Života,:-P Vyplazený jazykVyplazený jazyk

Úžasnéééééééé Vyplazený jazyk

ÁnoÁnoÁnoÁnoÁnoÁnoÁno

mam dve otazky: rozmery plechy (nasa je 60x40)
a jedna slahacka je kolko?(nasa je 2 L )
DAKUJEM !

Šľahačka klasika,takú čo predávajú v obchode,buď 200 ml alebo 250ml,je to úplne jedno....keď cukor skaramelizujeme,tak tá sladká chuť pokryje aj 250 ml šľahačku.Ty si sa asi pomýlila s tými dvomi litrami....(giggle) Chichocem saChichocem sa

Ja robievam takto torty - ešte môže byť alternatíva karamelového krému čokoládový nad parou,aj tak je to mňaáááám.....

Hambím sa

pridaj aj sem foto..diky.. Kvietok

ÁnoÁnoÁnoVyplazený jazykVyplazený jazykVyplazený jazykTlieskamTlieskamTlieskam

TlieskamTlieskamTlieskamTlieskamTlieskamTlieskamTlieskamTlieskam

Ten krém pěnový plát nerozmočí? A kdy můžu řez udělat,myslím jestli můžu udělat dopředu 3 dny-Děkuji

 

Tortyodmamy.sk

Pochváľte sa svojimi tortami, pridajte obrázok, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, podeľte sa o fotopostup na sladké tvorenie vo fotopostupe, podeľte sa o svoj recept, Odporúčame využívať Posledné príspevky. Tu nájdete Rady pre začiatočníkov. Dodržujte, prosím, Etický kódex.