velmi dobrý a pekný rez na slávnostnú príležitosť

Výnos | |
---|---|
Čas prípravy | 2 hod |
Čas varenia / pečenia | |
Celkový čas | 2 hod |
Ingrediencie
Korpus | ||
8 | kusy | vajce |
200 | gramov | práškový cukor |
90 | gramov | polohrubá múka |
40 | gramov | kakao |
1⁄2 | balík | prášok do pečiva |
Penový plát | ||
7 | kusy | bielok |
420 | gramov | práškový cukor |
Krém: | ||
300 | gramov | kryštálový cukor |
250 | millilitrov | šľahačková smotana |
250 | gramov | maslo |
Inštrukcie
Poleva: biela čokoláda. olej a na ozdobu tmavá čokoláda.
Postup:
Kakaove korpusy: Ja som robila cestá klasicky ako som zvyknutá, nedržala som sa receptu.Takže upiecť dve klasické kakaové piškoty.
Potom upiecť penový plát: Šľahať bielka s cukrom nad parou, tak aby to bolo celé dobre horúce a moj test je taký, že ked si naberiem hmotu na prst, nesmie sa tá špička s peny zvaliť/čiže nesmie byt riedke/ Pečieme pri nízkej teplote vlastne sušíme ako pusinky aby to bolo vysušené čo najviac./asi 1hod/ Ten doporučujem piecť v hlbokom plechu./moja skúsenosť, natrieť papier na pečenie s olejom lahšie sa to dáva dolu s papiera /Ked sa vám plát aj trochu popraská nič sa nedeje pekne to schováte pod krém.
Krém: upáliť cukor na karamel Zaliať šlahačkou pomaličky rozpustiť, vychladiť a spojiť s maslom. Može sa dať aj salkový krém myslím že to musí byť ešte lepšie.
Postup: hnedé cesto, karamel krém, penový plát, karamel krém, hnedé cesto a na vrch poliat bielou čokoládou. prajem dobrú chuť.
Recepty:
Základné ingrediencie:
- prečítané 43697x
- Pridať nový komentár
- Komentáre (23)