Likérové špice od Keli

Popis

velmi chutné:-P :-P :-P :-P a nie sú priečne ako s cukrárne.

Likérové špice od Keli - recept

Zhrnutie

Výnos
Porcie
Zdrojniekde som to našla ale neviem už kde.
Čas prípravy
3 hod
Čas varenia / pečenia
Celkový čas
3 hod

Ingrediencie

1balíkpiškotky.
300gramovkryštálový cukor
250gramovcéry
250gramovmaslo
206gramovhera
70gramovvody
92gramovsogový granulát
600gramovčokolády na varenie
60gramovkakao

Inštrukcie

soja granulát treba zomliet na jemno a preosiat na múčku, alebo kúpený sojový púder, dostat v racio/

Voda, cukor, soja sa dajú variť / od bodu varu asi 5-6 min/ aby to trochu zhustlo. Do vandlíka pripravit čokoládu /ja som si ju trochu predhriala v mikrovlnke aby sa lepšie rozpustila/ a kakao. Na to vyliat tú horúcu varenú sojovu hmotu a šlahat. Rozpustit Ceru a /nie horúcu ale vlažnú/ pomaly prišlahávať k hmote. Slahat do vychladnutia. Spojit s maslom a herou.

Chce to trochu cviku pri tahaní toho tunela ktorý niekedy aj spadne/ale nevadí treba ho dat dolu a skúsit znovu/ Tento krém mi zatial držal tvar najlepšie / skúšala som už všelijaký ale bola to katastrofa/

Potom tie špice dat do mrazničky stuhnuť, vybrat a ja som najskor namáčala spodok aby mi likér nevytiekol a potom som naplnila likérom /salko a rum/ uzatvorila špičku a namáčala celé v čokoládke. moja rada : cokoládu tekutú naliať do pohára na zmrzlinu/ ktorý má dno užšie ako vrch a v tom namáčat / ušetríte si kopec riadu a nervov. Prajem vám vela úspechov pri tvorení tejto dobroty.:-P :-P :-P :-P

Poznámky

a prosím nepapať pred šoférovaním

Recepty: 

Základné ingrediencie: 

0
Vaše hodnotenie: Žiadne
0
Bez hodnotení

Komentáre

Zlomené srdce Ďakujem Kelinka,uz sa vytesujem(rofl) Váľam sa od smiechu po podlaheVyplazený jazykVyplazený jazyk

Magduška dakujem Zlomené srdceZlomené srdceZlomené srdceZlomené srdceZlomené srdceZlomené srdceKvietokKvietokKvietokKvietokKvietokBozkávamBozkávamBozkávamBozkávam

no recept vyzerá super(clap) TlieskamTlieskamÁnoÁnoÁno ,no neviem,či niekedy na ne naberiem odvahu

mala si aj sem dat foto..(flower)

dakujem,prave tento tyzden ma kolegyna prosila,aby som jej ich spravila,lebo som povedala ,ze mam tu spicku uz rok a nemam odvahu ich zacat, skusim ich(sun)

ďakujeeeeem(heart) BozkávamBozkávamBozkávam a nemusím nikde ísť:;-) MrkámMrkám

ahojte dievčata, zvlášť keli62, chcela by som vyskúšať tvoj recept, ale ešte nemám špičku, chcem sa spýtať, aký je rozdiel keď si chcem objednať medzi tými špičkami, tá 14/20 je z nej menší špic ako z tej väčšej?
ďakujem

áno je užší. čím máš veščšiu tým máš aj špic večší.:-* Bozkávam

keli viem, že som otravná, ale ten soja granulat, to používaš sušené sojové mlieko, alebo odtučnenú sojovú múku. Už vopred ďakujem za odpoveď chcem ich zajtra vyskúšať, konečne mám špičku. Ešte raz ďakujem(sun)

zlatko je to sojová múka.ak nemáš kúp si sojové kocky a jemne ich zomel a preosej aj 2krát.je to tiež super.nech sa ti podaria.držim palčeky.:-* BozkávamBozkávamBozkávam

ahoj Keli, velmi pekne Ti dakujem za rady, skusala som, su fantasticke, len este potrebujem trosku zrunosti, ale ked sa mi zvlalil tak znovu, ako to robis, tahas ich hned alebo si das krem trochu vychladit, a este som sa chcela opytat to vnutro, zmiesas len ciste salko s rumom?? Este raz TI velmi pekne dakujem.(sun) SlnkoSlnko

lyduška tahat hned.len to chce cvik.ak sa ti velmi válajú pridaj ešte trochu rozpustenej ceri. Do vnútra ciste salko a rum možeš ešte dat aj prevarené mlieko ale bude to slabšie. nech sa darí:-* Bozkávam

Chichocem sa keli, ja som dávala ako plnku vaječný likér zmiešaný s troškou olé oetker bez varenia vanilkový Kvietok skúsim aj podľa tvojho receptíku ObjímamZlomené srdceObjímam koľko ich asi bude z jednej dávky?

Ahoj Keli Slnko Chcem vyskúšať likérové špičky, ale zdá sa mi v hmote málo vody na toľko múky. Nezhustne to potom veľmi a nebude sa mi pripalovať? Ďakujem pekne KvietokSlnkoKvietokSlnkoKvietokSlnko

ja robím podľa tohto receptu a sú výborné, páči sa mi, že náplň : vajcový koňak so šľahačkou a namiesto sojovej múky solamyl

Nakoniec som si povedala, že niet sa čoho báť a musím to vyskúšať. Nemám ešte klasickú špičku, ale krémik krásne držal. Sójovú múku necítiť, len čokoládovú chuť. Foto mám v albume - ešte to chce tréning, ale bez vytláčacej špičky to celkom ujde Chichocem saSlnko

ÁnoÁnoÁno

 

Tortyodmamy.sk

Pochváľte sa svojimi tortami, pridajte obrázok, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, podeľte sa o fotopostup na sladké tvorenie vo fotopostupe, podeľte sa o svoj recept, Odporúčame využívať Posledné príspevky. Tu nájdete Rady pre začiatočníkov. Dodržujte, prosím, Etický kódex.