
Šľahačkový agarový zákusok.
Na dve piškóty: | ||
12 | kusy | vajce |
12 | polievkové lyžice | olej |
12 | polievkové lyžice | cukor |
12 | polievkové lyžice | voda |
12 | polievkové lyžice | polohrubá múka |
2 | balíky | prášok do pečiva |
Jahodová voda: | ||
800 | millilitrov | voda |
400 | gramov | cukor |
4 | čajové lyžičky | agar |
200 | millilitrov | jahodová dreň |
Jahodový sirup: | ||
300 | millilitrov | voda |
250 | millilitrov | jahodový sirup |
1 | čajová lyžička | agar |
Ostatné: | ||
500 | millilitrov | smotana na šľahanie |
balík | jahodový džem |
1. Upiecť 2 piškoty, každú zo 6 vajec, 6 PL múky, 6 PL oleja, 6 PL cukru a 1 práškového cukru.
Piškóty naplniť lekvárom.
2. Jahodová voda: 0,8 l vody, cukor, agar 4 KL, asi 200 ml jahodovej drene môže byť aj viac, alebo menej, dokopy potrebujeme 1 liter.
3. Jahodový sirup: 3 dcl vody s jahodovým sirupom/alebo príchuť +farba/1 KL agar tiež dať variť.
4. Jahodová šľahačka: Vyšľahať 2 šľahačkové smotany a pridať ich do vlažnej jahodovej vody pridať šľahačky, premiešať a hneď vyliať na piškótové platy, ktoré treba potrieť džemom aj zvrchu - jemne.
Pozor - vylieva sa do formy, alebo aspoň do plechu s bočnicami - je to riedke, ale tuhne hneď, možno by stačil alobal, ale poriadne boky zaťažiť.
Jemne zistiť prstom, či je stuhnuté a zaliať vlažným jahodovým sirupom.
Dať poriadne stuhnúť a pokrájať.
Namiesto jahodovej drene možno použiť sirup, ale dať menej cukru a 1 l vody.
Dúfam, že si s tým poradíte, je to trocha komplikovanejšie - ak nie pýtajte sa.
Ďalšie recepty
Agar je želatína.Vyrába sa z morských rias.Nahradíš ju aj želatínou.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
nemáš prosím niekde fotku tohto koláčika ?
rozumela som dobre : do vyšlahaných šlahačiek vliať tú vlažnú zmes o objeme 1 liter? nerozriedia sa tie šlahačky moc? funguje to ako jahodový stužovač?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Mirka - do vlažnej tekutiny pridať vyšľahané šľahačky a rýchlo metličkou premiešať a vyliať na piškotový plat, musíš mať vyšší plech, alebo bočnice, lebo vytečie. Môžeš si najprv vyskúšať do tortovky z polovičnej dávky. Je to skôr tekutina, ale tuhne rýchlo.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Čo je agar??? Kde ho kúpim?