reklama

Jahodová trikolóra

Pridal/a dandy dňa 07. 04. 2009 - 19:04 - Recepty dandy
Jahodová trikolóra, Recepty na zákusky, dandy

reklama

Šľahačkový agarový zákusok.

Ingrediencie
Na dve piškóty:
12 kusy vajce
12 polievkové lyžice olej
12 polievkové lyžice cukor
12 polievkové lyžice voda
12 polievkové lyžice polohrubá múka
2 balíky prášok do pečiva
Jahodová voda:
800 millilitrov voda
400 gramov cukor
4 čajové lyžičky agar
200 millilitrov jahodová dreň
Jahodový sirup:
300 millilitrov voda
250 millilitrov jahodový sirup
1 čajová lyžička agar
Ostatné:
500 millilitrov smotana na šľahanie
  balík jahodový džem
Postup

1. Upiecť 2 piškoty, každú zo 6 vajec, 6 PL múky, 6 PL oleja, 6 PL  cukru a 1 práškového cukru.

Piškóty naplniť lekvárom.

2. Jahodová voda: 0,8 l vody, cukor, agar 4 KL, asi 200 ml jahodovej drene môže byť aj viac, alebo menej, dokopy potrebujeme 1 liter.

3. Jahodový sirup: 3 dcl vody s jahodovým sirupom/alebo príchuť +farba/1 KL agar tiež dať variť.

4. Jahodová šľahačka: Vyšľahať 2 šľahačkové smotany a pridať ich do vlažnej jahodovej vody pridať šľahačky, premiešať a hneď vyliať na piškótové platy, ktoré treba potrieť džemom aj zvrchu - jemne.

Pozor - vylieva sa do formy, alebo aspoň do plechu s bočnicami - je to riedke, ale tuhne hneď, možno by stačil alobal, ale poriadne boky zaťažiť.

Jemne zistiť prstom, či je stuhnuté a zaliať vlažným jahodovým sirupom.

Dať poriadne stuhnúť a pokrájať.

Namiesto jahodovej drene možno použiť sirup, ale dať menej cukru a 1 l vody.

Doplňujúce poznámky

Dúfam, že si s tým poradíte, je to trocha komplikovanejšie - ak nie pýtajte sa.

Celkový čas
45 minút
Čas prípravy
45 minút
Čas varenia / pečenia
0 minút
Zatiaľ nehodnotené

reklama


reklama

Miru, Št, 09. 04. 2009 - 14:18

nemáš prosím niekde fotku tohto koláčika ?
rozumela som dobre : do vyšlahaných šlahačiek vliať tú vlažnú zmes o objeme 1 liter? nerozriedia sa tie šlahačky moc? funguje to ako jahodový stužovač?

http://mirus11.rajce.idnes.cz

dandy, Pi, 10. 04. 2009 - 21:22

Mirka - do vlažnej tekutiny pridať vyšľahané šľahačky a rýchlo metličkou premiešať a vyliať na piškotový plat, musíš mať vyšší plech, alebo bočnice, lebo vytečie. Môžeš si najprv vyskúšať do tortovky z polovičnej dávky. Je to skôr tekutina, ale tuhne rýchlo.Slnko

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

jarné číslo Torty od mamy 2024

reklama
reklama
reklama