Jahodové rezy

Popis

Výborný jahodový zákusok - ľahučký a chutný :).

Jahodové rezy - recept

Zhrnutie

Výnos
Plech
Čas prípravy
1 hod
Čas varenia / pečenia
Celkový čas
1 hod

Ingrediencie

4kusyvajcia
200gramovCukor krupica
4polievkové lyžicehorúca voda
200gramovpoloh. múka
1čajová lyžičkakypriaci prášok
2balíkyjahodové pudingy
500millilitrovmlieko
200gramovjahody (v lete dávam čerstvé, ale dajú sa použiť aj zavárané (tie treba riadne ocediť))
100gramovpr. cukor
100gramovmaslo
250gramovTvaroh (mäkký)
1balíkvanil.cukor
250millilitrovsmotana na šľahanie
1balíkstužovač šľahačky

Inštrukcie

1. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. (Ja robím najskôr sneh, potom nemusím umývať metličky :) ) Žĺtky vyšľaháme s cukrom a vodou dopenista. Postupne pridávame múku, do ktorej sme pridali kypriaci prášok do pečiva. Nakoniec opatrne vmiešame sneh. Cesto vylejeme na vymastený a vysypaný plech a necháme piecť na 180 stupňov približne 15 minút. Necháme vychladnúť.

 

2. Z mlieka a pudingového prášku uvaríme puding (2 pudingy v 0,5 l mlieka, nepridávame cukor). Necháme vychladnúť. Práškový cukor, zmäknuté maslo, tvaroh izbovej teploty a vanilkový cukor vyšľaháme dohladka. Postupne vmiešame vychladnutý puding. Jahody rozmixujeme a opatrne vmiešame do masy (stačí len premiešať).

 

3. Korpus potrieme džemom (ja používam ríbezľový, ale môže byť aj jahodový), potom krémom a necháme v chladničke stuhnúť. Smotanu vyšľaháme so stužovačom a natrieme ju na povrch dezertu. Rozkrájame (ja som piekla na oslavu, tak sa mi ho podarilo rozkrojiť až na 52 kúskov, čo však nie je vždy potrebné :) ) a každý kúsok ozdobíme podľa fantázie. Ja som použila čerstvé jahody a lístky mäty.

Poznámky

Zákusok vyzerá profesionálne a nie je vôbec náročný. Všetkým chutí a deti ho chvália - vraj chutí ako jahodová zmrzlina. Na leto je ako stvorený, len ho treba rýchlo zjesť, aby sa šľahačka neroztopila :).

Recepty: 

Základné ingrediencie: 

0
Vaše hodnotenie: Žiadne
0
Bez hodnotení

Komentáre

Vyplazený jazykVyplazený jazykVyplazený jazykÁnoÁnoÁnoTlieskamTlieskamTlieskamKvietokTorta

TlieskamTlieskamTlieskamTlieskamTortaTortaTortaTortaKvietokKvietokKvietokKvietok

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.