
Výborný jahodový zákusok - ľahučký a chutný :).
4 | kusy | vajce |
200 | gramov | cukor krupica |
4 | polievkové lyžice | voda horúca |
200 | gramov | polohrubá múka |
1 | čajová lyžička | prášok do pečiva |
2 | balíky | jahodové pudingy |
500 | millilitrov | mlieko |
200 | gramov | jahody |
100 | gramov | práškový cukor |
100 | gramov | maslo |
250 | gramov | tvaroh |
1 | balík | vanilkový cukor |
250 | millilitrov | smotana na šľahanie |
1 | balík | šľahačková smotana |
1. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. (Ja robím najskôr sneh, potom nemusím umývať metličky :) ) Žĺtky vyšľaháme s cukrom a vodou dopenista. Postupne pridávame múku, do ktorej sme pridali kypriaci prášok do pečiva. Nakoniec opatrne vmiešame sneh. Cesto vylejeme na vymastený a vysypaný plech a necháme piecť na 180 stupňov približne 15 minút. Necháme vychladnúť.
2. Z mlieka a pudingového prášku uvaríme puding (2 pudingy v 0,5 l mlieka, nepridávame cukor). Necháme vychladnúť. Práškový cukor, zmäknuté maslo, tvaroh izbovej teploty a vanilkový cukor vyšľaháme dohladka. Postupne vmiešame vychladnutý puding. Jahody rozmixujeme a opatrne vmiešame do masy (stačí len premiešať).
3. Korpus potrieme džemom (ja používam ríbezľový, ale môže byť aj jahodový), potom krémom a necháme v chladničke stuhnúť. Smotanu vyšľaháme so stužovačom a natrieme ju na povrch dezertu. Rozkrájame (ja som piekla na oslavu, tak sa mi ho podarilo rozkrojiť až na 52 kúskov, čo však nie je vždy potrebné :) ) a každý kúsok ozdobíme podľa fantázie. Ja som použila čerstvé jahody a lístky mäty.
Zákusok vyzerá profesionálne a nie je vôbec náročný. Všetkým chutí a deti ho chvália - vraj chutí ako jahodová zmrzlina. Na leto je ako stvorený, len ho treba rýchlo zjesť, aby sa šľahačka neroztopila :).
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ďalšie recepty