reklama

Domáci chlieb

Pridal/a mima1095 dňa 08. 06. 2010 - 14:58 - Recepty mima1095
Domáci chlieb, Recepty na slané pečivo a koláče, mima1095

mima1095 | Domáci chlieb


reklama

Dievčence, ktoré ste chceli recept na chlieb. Prepáčte mi, ja na stránku chodím iba ak niečo mám nové, čo je občas a potom aj pozerám všetko spätne a ak si všimnete, že aj hodnotím dosť oneskorene, no ale ako sa hovorí predsa

Ingrediencie
500 gramov hladká múka T 650
150 gramov zemiaky
1 čajová lyžička soľ
1 polievková lyžica ocot
1 čajová lyžička rasca
80 gramov slnečnicové semienka
42 gramov droždie
1 čajová lyžička kryštálový cukor
Postup

V šupke uvarené zemiaky necháme vychladnúť, olúpeme a na jemno nastrúhame.

Z droždia, cukru, 50 ml vlažnej vody pripravíme kvások.

Z múky, 200 ml vlažnej vody, kvásku a ostatných prísad vymiesime vláčne cesto. Na koniec do cesta môžeme zapracovať ľubovoľné semená alebo olivový olej.

Z cesta vypracujeme bochník a necháme ho cca 1 hod kysnúť na plechu. Cesto by malo byť dobre premiešané, ale hustejšie, aby pri kysnutí sa nerozlialo. Môžete cesto dať vykysnúť a zároveň upiecť do nádoby hlbšej na chlieb. 

Posypeme múkou a dáme piecť na 180°C cca 1 hod.

Výnos
1 bochník
Celkový čas
2 hod
Čas prípravy
2 hod
Čas varenia / pečenia
0 minút

reklama


reklama

kovka, Št, 10. 06. 2010 - 21:02

my davame na 0,5kg muky len 1/2 drozdia a staci to Úsmev

maculka, Pi, 11. 06. 2010 - 13:39

tento recept je naozaj výborný aj ja ho robievam aj do rúry ale aj v domácej pekárni.fakt super.

maťa.m, St, 18. 03. 2015 - 13:49

My pečieme chlieb v murovanej peci,vykúrenej drevom a do kvásku pridavame srvátku-ked odhrievame tvaroh to je tá voda čo ostane.Alebo je dobre dat kusok kysleho mlieka.
a ked ide do pece,potrieme vrch vlažnou vodou.
Úsmev

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama