
mima1095 | Domáci chlieb
Dievčence, ktoré ste chceli recept na chlieb. Prepáčte mi, ja na stránku chodím iba ak niečo mám nové, čo je občas a potom aj pozerám všetko spätne a ak si všimnete, že aj hodnotím dosť oneskorene, no ale ako sa hovorí predsa
500 | gramov | hladká múka T 650 |
150 | gramov | zemiaky |
1 | čajová lyžička | soľ |
1 | polievková lyžica | ocot |
1 | čajová lyžička | rasca |
80 | gramov | slnečnicové semienka |
42 | gramov | droždie |
1 | čajová lyžička | kryštálový cukor |
V šupke uvarené zemiaky necháme vychladnúť, olúpeme a na jemno nastrúhame.
Z droždia, cukru, 50 ml vlažnej vody pripravíme kvások.
Z múky, 200 ml vlažnej vody, kvásku a ostatných prísad vymiesime vláčne cesto. Na koniec do cesta môžeme zapracovať ľubovoľné semená alebo olivový olej.
Z cesta vypracujeme bochník a necháme ho cca 1 hod kysnúť na plechu. Cesto by malo byť dobre premiešané, ale hustejšie, aby pri kysnutí sa nerozlialo. Môžete cesto dať vykysnúť a zároveň upiecť do nádoby hlbšej na chlieb.
Posypeme múkou a dáme piecť na 180°C cca 1 hod.
Ďalšie recepty
tento recept je naozaj výborný aj ja ho robievam aj do rúry ale aj v domácej pekárni.fakt super.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
My pečieme chlieb v murovanej peci,vykúrenej drevom a do kvásku pridavame srvátku-ked odhrievame tvaroh to je tá voda čo ostane.Alebo je dobre dat kusok kysleho mlieka.
a ked ide do pece,potrieme vrch vlažnou vodou.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
my davame na 0,5kg muky len 1/2 drozdia a staci to